Vene ajakirjanik: Briti prints Harry peaks saama tsaariks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti prints Harry
Briti prints Harry Foto: SCANPIX

Venemaa endise diplomaadi, praeguse ajakirjaniku Aleksander Baunovi sõnul tuleks Venemaal tsaarivõim taastada konstitutsioonilise monarhia kujul.

Ta tegi ettepanku valida uueks tsaariks Briti prints Harry, kirjutab Daily Mail.

Baunov lisas, et suur osa venelasi vaatas möödunud nädala reedel Suurbritannias toimunud kuninglikke pulmi kadedusega.

«26-aastane prints Harry on Suurbritannia troonipärimisjärjekorras alles kolmas. Selle tõttu sobiv kandidaat mõne muu riigi vabale troonile,» põhjendas ajakirjanik.

Baunovi sõnul oleks Harry ideaalne tsaar – ta on noor, esinduslik ja vallaline.

Ajakirjanik rõhutas, et praeguse Venemaa «õukond» on ümber peaminister Vladimir Putini ja president Dmitri Medvedevi, kuid seal puudub endisaegne tsaariõukonna hiilgus.

«Meil ei ole kuninglikke pulmi. Puudub korralik õukond ja traditsioonid. Briti kuninglikku pulma vaadates mõistsin, mida Venemaa vajab – uut tsaari,» lisas Baunov.

Baunovi ettepanek on internetis juba vastukaja saanud. Just noored naised on need, kes Harry kandidatuuri toetavad.

Venemaal lõppes tsaarivõim 1917. aasta revolutsiooniga. Viimane tsaar Nikolai II ja ta pereliikmed lasti Jekaterinburgis maha.

Venemaa Romanovite dünastia on siiski täies elujõus, järglasi elab nii Euroopas kui USAs.

Baunov lisas, et Briti kuningapere ja Romanovid on omavahel suguluses.

«Harry vanavanavanaema oli Venemaa suurvürstinna Olga Konstantinovna. Briti kuningas George V, kes valitses 1910 – 1936, oli tsaar Nikolai II nõbu,» selgitas ajakirjanik.

Ta jätkas, et Briti kuninganna Elizabeth II abikaasa, prints Phillipi emapoolne vanaema oli Kreeka kuninganna. See naine oli samas ka tsaar Nikolai I lapselaps.

Baunovi sõnul oleks prints Harryl lihtne Venemaal endale kena naine leida. Samuti aitaks tsaar taastada ka Venemaa aadliseisust.

Välja on pakutud, et Vene tsaarina võiks prints Harry kanda nime Igor I.

Hiljuti tehtud uuring näitas, et 39 protsenti venelasest on konstitutsioonilise monarhia poolt, 24 protsenti praeguse föderatsiooni poolt ning 12 protsenti sooviks Nõukogude Liitu tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles