Briti kuninglikku paari ootab ees 2,5-kuune lahusolek

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta abikaasa Cambridge´i hertsoginna Catherine
Prints William ja ta abikaasa Cambridge´i hertsoginna Catherine Foto: SCANPIX

Möödunud reedel Londonis Westminster Abbeys laulatatud Cambridge`i hertsogit ja hertsoginnat ootab ees 2,5-kuune lahusolek.

Põhjus selles, et kuninglikud õhujõud saadavad prints Williami Lõuna-Atlandil asuvatele Falklandi saartele missioonile, kirjutab The Telegraph.

Kuninglik paar sõitis Angelseysse, kus nad maja üürisid. Nad elavad seal kuni 2013. aastani, mil prints Williamil lõppeb teenistus kuninglikes õhujõududes, kus ta tegutseb päästekopteri piloodina.

Briti kuningakoda kinnitas, et paar lükkas printsi missiooni tõttu mesinädalad edasi.

Briti kaitseministeeriumi sõnul kuulub prints Williami treeningperioodi ka Falklandi saartel olemine.

Suurbritannias tähistatakse järgmisel aastal Falklandi konflikti 30. aastapäeva. Siis peaks Falklandi külastama ka prints Williami onu, Yorki hertsog.

Suurbritannia plaan saata kuningliku pere liikmeid Falklandile vihastas Argentinat. Argentina välisminister Jorge Taina tembeldas selle brittide jõu näitamise katseks ning mõistis selle hukka.

Prints William on varem teatanud, et ta ei soovi mingit erikohtlemist, vaid osalemist kõikidel missioonidel, mis tema auastmega ohvitseril ette nähtud on, kaasa arvatud missioonid välismaal.

Samas ta on teadlik, et võimaliku tulevase kuningana kõik talle lubatud ei ole. Samuti ei saa ta saladuskatte all minna Afganistani, nagu tegi seda ta vend prints Harry kolm aastat tagasi.

Prints William hakkab teenima Ida-Falklandil pealinnast Stanleyst tunni autosõidu kaugusel asuvas Mount Pleasanti õhujõudude baasis.

Kuna printsi missioon on seal üsna lühiajaline, siis ei lubatud tal abikaasat kaasa võtta.

Falklandi saarestik asub Atlandi ookeani lõunaosas. Tegemist on Suurbritanniale kuuluva autonoomse territooriumiga, mis asub Argentinast 500 kilomeetri kaugusel idas. Saarestikku kuuluvad kaks suurt saart, Ida-Falklandi ja Lääne-Falklandi saar ning üle 740 väikesaare.

Argentina arvates kuuluvad saared talle. Argentina püüdis saarestikku brittidelt 1982. aasta aprillis vallutada, kuid see ebaõnnestus. Pärast seda on Suurbritannia seal oma sõjalist kohalolekut suurendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles