Nädal Rõivase skandaalist: peol viibinud naised räägivad suud puhtaks (52)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Elu24 fotomontaaž

Elu24 vestles naistega, kes viibisid Taavi Rõivasega samal skandaalsel Malaisia ühispeol ning kes leiavad, et ajakirjanduses on sellest peost jäänud vale mulje. Nad kinnitavad, et ükski teine naine, peale salapärase Rõivase ohvri, ei tundnud end seal kuidagi ahistatuna. 

«Üks delegatsiooni liige kallas naisvestluskaaslase joogiga üle ja kommenteeris seda ühemõttelise lausejupiga: «Ma tahtsin sind märjaks teha,» kirjutas Eesti Päevaleht (EPL) nädal tagasi. Elu24-le olukorda kommenteerinud naisterahvas kinnitab: «Kogemata paar tilka lendas naisterahva riietele, pahatahtlikku pealevalamist ei toimunud ja tüdruk, kellega antud sündmus aset leidis, ei tunne end kuidagi ahistatuna. 

EPL kirjeldast samas teist situatsiooni: «Üks delegatsiooni liige lükkas enda lähedal seisnud naise segastel asjaoludel vette.» Elu24-le antud intervjuus selgitas intsidendiga seotud naisterahvas järgmist: «Selle situatsiooniga tegeleti hiljem väga kenasti: mind toimetati turvaliselt koju ja mulle kompenseeriti telefon, mis vette kukkumise tõttu lakkas töötamast.» Ta lisab, et temal ei ole sellele üritusele mingeid pretensioone ja olles veetnud Eesti delegatsiooniga terve päeva, teab ta kinnitada, et ükski naisterahvas ei tundnud end halvasti. «Keegi meist ei kogenud sellist hõngu ja tegevusi, mida meedia kajastas: justkui oleksid mehed valesti käitunud või mingil moel seksuaalselt ahistavad olnud,» lisab anonüümsust paluv naisterahvas (isik toimetusele teada - toim).

Teine rahvusvahelise delegatsiooniga seotud naisterahvas ütles Elu24-le: «Mina olin seotud üritusega ja olin ka afterparty'l kohapeal üheskoos Eesti delegatsiooniga ja pean ütlema, et jagasime üritusel ärilisi vaateid, arutasime potentsiaalseid ühisprojekte ning vestlesime huvitavatel teemadel. Minagi ei kogenud mingisugust ahistamist, millest EPLis kirjutati, ega tea, et keegi teine kohapeal viibinud naisterahvastest oleks seda seal järelpeol kogenud. Ma ei oska öelda midagi kõnealuse naisterahva kohta, kes ahistamisskandaali keskmesse on sattunud: tema ei olnud meie tiimi osa ja tema eest ma rääkida ei oska.»

Kes on see salapärane naine, kes enda isikut kiivalt kaitseb? Peol viibinud naisterahvad keelduvad nime ütlemast: «Me ei võta endale vastutust avaldada tema nimi. Ta on 30-aastane naine, kes teadis, mida tegi ja meedia poole pöördumine ei olnud juhuslik,» kinnitab delegatsiooni liige. «Ta ütles meile kohe, et valimised on tulemas ja tal on tutvusi ajakirjanduses, ta ei jäta seda nii ja ta viib Taavi Rõivase alla,» meenutab teine liige. «Me keegi ei näinud toimunud situatsiooni: ehk on tõde kusagil vahepeal. Fakt on aga, et meenutused toimunust on vahepealsel ajal korduvalt muutunud,» nendib ohvri endaga pärast intsidenti rääkinud naisterahvas. «Seksuaalne ahistamine on räige süüdistus ja kui see tõepoolest aset leidis, tulnuks kõigepealt politseisse pöörduda,» leiab üks Elu24ga rääkinud delegatsiooni liige. 

Taavi Rõivast seksuaalses ahistamises süüdistatav naisterahvas ei ole tänaseni politsei poole pöördunud, kinnitas politsei pressiesindaja Seiko Kuik. 

Kommentaarid (52)
Copy
Tagasi üles