Ronn Moss: viimased viis aastat püüan näidata, et ma ei taha jääda kogu eluks Ridge Forresteriks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ronn Mossi kehastatud Ridge Forresteri tegemistele sarjas «Vaprad ja ilusad» on 25 aasta jooksul kaasa elanud miljonid seebikafännid üle terve maailma. Nüüd, viis aastat pärast sarjast lahkumist on Ronn Moss end sisse seadnud Belgia suurimasse linna Antwerpenisse. Kanal 2 saade «Radar» käis uurimas, mis asju ta seal ajab ning mis põhjusel tuleb mees peagi Eestisse.

«Radar» kohtus näitlejaga oktoobri esimesel esmaspäeval Belgias Antwerpenis. Nad seadsid end sisse hotelli fuajees, sest õues seisma jäämine tähendanuks seda, et vaid ühe hetkega on mees fännide poolt ümbritsetud, kes kõik soovivad end oma iidoliga pildistada.

Sari «Vaprad ja ilusad» sai alguse 30 aastat tagasi. Ronn Moss oli sarjas osaline 25 aastat.

«Ma ei kujutanud ette, et sari nii kaua kestab. Arvasin, et paar aastat ja ongi kõik. Ja nii möödus 25 aastat!» tegi Moss sõrmenipsu. «Viimased viis aastat püüan rahvale näidata, et ma ei tahtnud jääda kogu eluks vaid Ridge Forresteriks.»

Moss tunnistas, et Ridge Forresteri rolli saamine ei olnud tema jaoks keeruline. Tuli vaid prooviesinemisele minna. Kuna tal endal ei olnud isegi ülikonda, pidi ta selle laenama.

«Muidugi oli see mulle liiga väike. Varrukad siiamaani, püksisääred sinnamaani...» näitas Moss käega, kuhu riided ulatusid.

Sellest olenemata nägid sarja tegijad Mossis seda, mida nad Ridge'is ootasid ja roll oligi tema oma. Moss oli muusik, kellel enne sarja sattumist suurt teletöö kogemust ei olnud. Just seetõttu oli esimene päev «Vaprate ja ilusate» võtteplatsil Mossi jaoks üheaegselt nii põnev kui ka hirmus.

«Mäletan, et olin jubedalt hirmul. Kartsin, et tekst ei tule meelde. Kartsin, et rikun duubli ära. Teen midagi, mis filmimist segab,» meenutas Moss.

Brandon Beemer, Katherine Kelly Lang, Bradley Bell, John McCook, Ronn Moss, Lee Bell, Susan Flannery, Zack Conroy, Alley Mills ja Jennifer Gareis / Tammie Arroyo/UK Press/PA Images/Scanpix
Brandon Beemer, Katherine Kelly Lang, Bradley Bell, John McCook, Ronn Moss, Lee Bell, Susan Flannery, Zack Conroy, Alley Mills ja Jennifer Gareis / Tammie Arroyo/UK Press/PA Images/Scanpix Foto: Tammie Arroyo/UK Press/Press Association Images

Kuigi sarja vaadates võib jääda mulje, et tegu on näitleja jaoks lihtsa asjaga, siis nii see tegelikult ei olnud, vastupidi - antud sarja tegemine oli äärmiselt intensiivne. «Vapraid ja ilusaid» filmiti esimese seitsme-kaheksa aasta jooksul umbes 240-250 episoodi aastas. See tähendas, et tööd tuli teha viiel päeval nädalas ja tervelt 50 nädalat aastas.

«Ainult jõulude ajal oli kaks nädalat puhkust,» rääkis 65-aastane Moss. «Siis hakati tegema rohkem tööd vähema ajaga. Viie osa asemel salvestasime nädalas kuus osa. Siis seitse. Siis kaheksa. Siis lühenes töönädal neljale päevale, aga ikka salvestasime kaheksa või üheksa osa nädalas. See oli jube ekstreemne. Kogu võttemeeskond oli omadega läbi. Väga väsinud.»

Seda pöörast aega mäletab hästi ka Mossi praegune abikaasa Devin DeVasquez. Nad on olnud koos 13 aastat ja sellest ajast kaheksal oli Ronnil kanda ka Ridge Forresteri roll.

«Sageli oli ta päev läbi rääkimisest nii väsinud, et tuli koju ja ei tahtnud minuga rääkida. Oli väga kurnav, kui tuli nii palju teksti meelde jätta. Ja koju tulles pidi ta tööga jätkama. Järgmiseks päevaks tekste õppima,» meenutab Mossi abikaasa.

Elu võtteplatsil oli lausa nii kiire, et muuhulgas ei olnud sarja tegijatel ja näitlejatel aega isegi tülitsemiseks.

«Aega oli vaid selle päeva stseenide harjutamiseks. Püüad seda teha võimalikult kiiresti. Me saime kõik omavahel väga hästi läbi. Õhkkond oli suurepärane,» räägib Moss.

Ronn Moss ja tema abikaasa Devin Devasquez /MAVRIXONLINE.COM/Scanpix
Ronn Moss ja tema abikaasa Devin Devasquez /MAVRIXONLINE.COM/Scanpix Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM

Kuid Ridge Forrester ja «Vaprad ja ilusad» ei olnud ainus, mida Moss tollal tegi. Ta püüdis leida aega ka teiste projektide jaoks. Näiteks osales ta paaris filmis ning tegi kaasa mõnes minisarjas.

«Tahtsin teha rohkem filmiprojekte. Aga ei saanud, sest sellises sarjas osalemine nõuab palju aega. Muuks vaba aega leida ei saa. See oli üks puudus kindla igapäevatöö juures. Tuleb ise vaagida, mida see väärt on,» selgitas Moss.

Kuid aastal 2012 sai Mossil Ridge Forresteri rollist lõplikult isu täis.

«Pärast 25 aastat, tehes ühte ja sama - mingil hetkel tuleb teha muutus,» ütles selle peale Mossi abikaasa.

Nii tuligi Moss «Vapratest ja ilusatest» ära ning see andis talle aega, et abikaasaga uutele projektidele ja ideedele keskenduda.

Käesoleval aastal kutsuti Moss Belgiasse tööd tegema ja ettepanek tundus äärmiselt ahvatlev. Pakkumine, mille tõttu Moss naisega Belgiasse tuli, oli ainulaadne - ühe näidendi peaosa. Ja nii sattuski Moss teatrilavale uhiuude lavastusse.

««Brasschaati koduperenaised» - väga lõbus, originaalne näidend. Kirjutatud spetsiaalselt minule. Arutasime enne töö võtmist, mis sellest saada võiks. Andsin oma nõusoleku juba enne, kui näidendit kirjutama hakati. See on väga ebatavaline, enamik inimesi seda ei teeks. Aga ma usaldasin neid ja ütlesin, et teeme ära. Sellest tuleb midagi lõbusat. Ja tuli ka. Väga lõbus. Meil on viis tippkomöödianäitlejatari. Enamikul on ka oma telesari. Ja töö läheb hästi,» räägib Moss.

Ronn Moss ja Katherine Kelly Lang / Tammie Arroyo/UK Press/PA Images/ Scanpix
Ronn Moss ja Katherine Kelly Lang / Tammie Arroyo/UK Press/PA Images/ Scanpix Foto: Tammie Arroyo/UK Press/Press Association Images

Tõsi, belglased on suured Ronn Mossi ande austajad - etendus on alati välja müüdud. Mossi Euroopa mänedžer, kes muuhulgas on olnud artisti Prince mänedžer, hoiab näitleja tegemistel silma peal. Ning alles paari nädala eest oli ta tunnistajaks vahejuhtumile, kus Mossi austajannad astusid lausa üle piiri.

«Kui ta siin Antwerpenis teatritükis mängis, hiilisime alati tagauksest välja. Ronnile meeldib rattaga sõita. Hiilisime tagauksest välja, fännid ootasid eesukse juures. Kõik tüdrukud. Tüüpiline. 99 protsenti fännidest on naised. Mõned tüdrukud nägid meid. Ronn sõitis rattaga ja tüdrukud tirisid ta rattalt maha. Ta kukkus ja siis ütlesin, et nüüd aitab. Hiljem näete ise - võimatu on minna kuhugi pubisse või restorani. Kõik tunnevad ta ära,» rääkis Reaners.

Mossi sõnul on see tavaline.

«Tagasihoidlikkust kõrvale jättes, seda juhtub tihti. Ma ei saa seda vältida. Ei püüagi vältida. See pole suur probleem. Lepin sellega. See pole asi, mida vajan või mis peaks olema. See käib kaasas meie alaga. Kui see inimesi õnnelikuks teeb… Enamik on viisakad, siis olen ka mina viisakas. Kui nemad ei ole viisakad, ei ole ka mina. Kogu lugu,» rääkis Moss. Ta lisas, et varem tunti teda ära vaid Ridge Forresterina, kuid nüüd juba rohkem Ronn Mossina.

«Teen teisi projekte ja minus nähakse rohkemat kui vaid see üks tegelaskuju. Nad teavad, et seda rolli mängisin, aga näevad mind tegemas ka muud. Viimased viis aastat püüangi rahvale näidata, et ma ei tahtnud jääda kogu eluks vaid Ridge Forresteriks,» ütles Moss.

Kuigi teletöö ja näidendid on Mossile südamelähedased, siis üks asi meeldib talle veelgi enam ja see on muusika. Mossi ja ta bändi The Player laul «Baby Come Back» oli 1978. aastal ebetabelite tipus. Nüüd, kui suur töökoormus «Vaprates ja ilusates» selja taga, on ta muude projektide kõrval palju keskendunud just muusikale. Ning just muusika mehe peatselt Eestisse toobki. Ronn Mossi toob Eestisse Lauri Land, kes on samal nädalavahetusel tulnud Belgiasse selleks, et mehega kohtuda. Muljed peale mehega kohtumist on ainult positiivsed.

«Väga lahke, väga sõbralik, ei ole uhke, on abivalmis,» kiidab Land. Ta on Eestist Mossile kaasa toonud ka kingitused, mille mehele üle annab.

Ronn Moss / Tammie Arroyo/UK Press/PA Images/Scanpix
Ronn Moss / Tammie Arroyo/UK Press/PA Images/Scanpix Foto: Tammie Arroyo/UK Press/Press Association Images

Nende kuude jooksul, mis Moss on Belgias veetnud, on temast saanud andunud jalgratta kasutaja. Enamuse ajast Antwerpenis sõidabki Moss just rattaga.

«Jalgrattad jõuavad igale poole. See mulle meeldib. Los Angeleses saab autojuhtimisest kõrini. Lihtsalt pead seda tegema. Belgias ei ole vaja autot juhtida. Jalgrattad on väga lahedad. Parim liikumisviis. Peale kõndimise,» räägib Moss.

Seal, kus «Radar» teekonna lõpus kohtus Ronni abikaasa ja neile USAst külla tulnud sõbrannaga, oli veel paar aastat tagasi elamiseks sobimatu koht. Nüüd aga on sinna tekkinud korterelamud, restoranid ja baaridki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles