Evelin Ilvese Soomes elav isa ei saa toiduabi tütrelt, vaid kiriku heategevusest (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilvese isa Lembit Int
Evelin Ilvese isa Lembit Int Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Endise presidendiproua Evelin Ilvese 81-aastane isa Lembit Int on Soomes elanud juba 25 aastat. Tõigaga, et elu naaberriigis tublisti kallim on kui Eestis, on kokku puutunud enamik eestlasi. Seetõttu peab ka kunagi klimatoloogina töötanud härrasmees lootma riigi ja kiriku abile. 

Kogu Soomes oldud aja samas tagasihoidlikus ja veidi räämas korteris elanud mees sõnab, et kõik külalised leiavad, et elamine vajaks naise kätt, samuti lisab ta: «Ma ei häbene öelda, et käin korra nädalas spordikompleksi juures, kus kirik tasuta toitu jagab. Sealt saab igasugu kraami: piima, jogurtit, puu- ja juurvilju, valmistoitu.» 

2013. aastal rääkis Lembit Int intervjuus Õhtulehele avameelselt sellest, et Eestisse ei koli ta just majanduslikel põhjustel, sest siis kaoks tal Soomest saadav pension ära. Samuti lisas mees kurvalt, et lähedasi suhteid tal oma perekonnaga pole ning et oma kahte tütart näeb ta haruharva. 

Täispikkuses lugu Lembit Indist loe värskest Õhtulehest!

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles