Uues «Blade Runner 2049» filmis kuuleb soome keelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil vasakult alates soomlanna Krista Kosonen, Ryan Gosling, Mackenzie Davis ja Elarica Johnson
Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil vasakult alates soomlanna Krista Kosonen, Ryan Gosling, Mackenzie Davis ja Elarica Johnson Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Homme, 6. oktoobril jõuab kinodesse uus film «Blade Runner 2049» ja selles astub üles ka soomlannast näitlejanna Krista Kosonen, kellel on paar repliiki soome keeles.

Iltasanomat.fi teate mängib Kosonen selles linateoses prostituut Doxiet ja tal on films stseen koos filmi peategelase Ryan Goslingi, Mackenzie Davise ja Elarica Johnsoniga.

«Blade Runner 2049» reklaamplakat
«Blade Runner 2049» reklaamplakat Foto: wikipedia.org.
Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil vasakult alates soomlanna Krista Kosonen, Ryan Gosling, Mackenzie Davis ja Elarica Johnson
Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil vasakult alates soomlanna Krista Kosonen, Ryan Gosling, Mackenzie Davis ja Elarica Johnson Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kosoneni on kuulda ütlemas lauset soome keeles: «Tää jätkä on Blade Runner. Se on vitun vaarallinen. Annetaan sen olla» (See kutt on Blade Runner, ta on kuradima ohtlik, jätame ta rahule). 

See lause on suunatud prostituutide juhile Mariette'ile, keda kehastab Davis. 

Kosoneni näeb selles filmis kahes stseenis umbes 50 sekundi jooksul. 

«Blade Runner 2049» on kultusfilmi «Blade Runner» järg, režisööriks on Denis Villeneuve.  Teise filmi tegevus toimub 30 aastat pärast esimese filmi tegevust.

Los Angeleses tegutseb uus blade runner ehk androidide jahtija, politseinik K (Ryan Gosling), kes avastab saladuse, mis võib ühiskonna hävitada.

Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil Ryan Gosling
Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil Ryan Gosling Foto: Columbia Pictures/BACKGRID/Scanpix

K otsib üles endise blade runneri Rick Deckardi (Harrison Ford), keda ei olenud näha 30 aastat. Mehed asuvad koos tegutsema, et katastroof ära hoida.

Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil Harrison Ford
Kaader filmist «Blade Runner 2049», pildil Harrison Ford Foto: Columbia Pictures/BACKGRID/Scanpix

Filmis näeb veel Ana de Armast, Sylvia Hoeksi, Robin Wrighti,  Mackenzie Davist, Carla Jurit, Lennie Jamesi, Dave Bautistat ja Oscari-võitjat Jared Letot.

Harrison Ford ja Ryan Gosling
Harrison Ford ja Ryan Gosling Foto: Doug Peters/Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix
Ryan Gosling
Ryan Gosling Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix
Harrison Ford
Harrison Ford Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix

Algne «Blade Runner» valmis 1982. aastal ja režisöör Ridley Scotti filmist on nüüdseks saanud klassika.

See põhineb Philip Dicki romaanil «Do Androids Dream of Electric Sheep?» (Kas androidid näevad unes elektrilambaid?)

Filmi tegevus toimub 2019. aastal. Politseinik Rick Deckard (Harrison Ford) peab tabama ja kõrvaldama Maa-välisest kolooniast Maale põgenenud tehisorganismid, androidid. Filmis kerkib üles küsimus, et milline on Deckardi enda päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles