Vandenõuteooriate järgi oli Las Vegase tulistaja illuminaat või maksis Vene tsaariperekonna eest kätte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Paddock
Stephen Paddock Foto: -/AFP/Scanpix

USA kasiinolinnas Las Vegases leidis 1. oktoobril kantrimuusikafestivalil aset tulistamine, mille korraldas jõukas pensionär Stephen Paddock, tappes 58 ja vigastades rohkem kui 500 inimest.

64-aastane Paddock oli kontserdipaiga lähedase Mandalay Bay hotelli 32. korrusel, kus ta mitmest relvast muusikanautijaid tulistas, võttes ka endalt lõpuks elu, edastab heavy.com. 

Politsei Las Vegase Mandalay Bay hotelli juures (AP Photo/John Locher)
Politsei Las Vegase Mandalay Bay hotelli juures (AP Photo/John Locher) Foto: John Locher/AP

Nevada politsei teatas pärast juhtunut, et nad uurivad, mis põhjusel Paddock massitapmise korraldas, kuid rõhutati, et ta motiivide jälile on raske jõuda, sest enne juhtumit ei olnud ta midagi kuritegelikku korda saatnud ja elas vaikset elu.

Kuna politseil ei ole tulistamise motiivi avaldanud, on tekkinud mitmed vandenõuteooriad, et kes Stephen Paddock tegelikult oli ja mille tõttu ta üritas palju inimesi tappa.

Nevada politsei kinnitusel võttis Paddock endalt ise elu, hotellitoast leidsid nad ta surnukeha.

Stephen Paddockiga seotud vandenõuteooriad:

Ta oli oma jõukast elust väsinud ja tahtis lahkuda «pauguga» - selle teooria kohaselt tundis ta oma jõukuses vangis olevat, ta ei näinud oma elul enam sihti ja selle tõttu otsustas vabatahtlikult lahkuda, kuid viia endaga kaasa võimalikult palju inimesi. Samuti olevat ta tahtnud katsetada teooriat, et kui palju inimesi suudab ta üksinda lühikese aja jooksul tappa.

Stephen Paddock
Stephen Paddock Foto: John Raoux/AP/Scanpix

Tulistamine leidis aset Las Vegase Luxori hotelli lähedal, tegemist on püramiidikujulise hotelliga, mida seostatakse illuminaatidega ja Route 91 Harves kantrifestival toimus selle Vana-Egiptuse püramiidi meenutava hotelli lähedal.

Las Vegase Luxori hotell
Las Vegase Luxori hotell Foto: David Becker/AFP/Scanpix
Egiuptuse Giza üks püramiididest ja sfinks
Egiuptuse Giza üks püramiididest ja sfinks Foto: Topography/Scanpix

«Püramiide on juba sajandeid seotud illuminaatidega. Maailma mitmetesse paikadesse rajatud püramiidikujulised hooned ei ole erand. Väidetavalt tahavad illuminaadid kehtestada uue maailma korra (New World Order) ning nende liikmed tegutsevad üle maailma, pannes toime ka julmusi, millele ei ole selgitust. Sellega saab selgitada ka jõuka pensionäri Stephen Paddocki teo motiive, ta võis kuuluda illuminaatide hulka, pidades ennast teistest kõrgemaks ja täites samas kellegi käsku,» kirjutas väljaanne Mashable.

Politseivalve Las Vegases Luxori ja Mandalay Bay hotelli juures / Mike Blake/Reuters/Scanpix
Politseivalve Las Vegases Luxori ja Mandalay Bay hotelli juures / Mike Blake/Reuters/Scanpix Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Osa vandenõuteoreetikuid on veendunud, et ka kontserdi korraldajad võivad olla illuminaadid, valides esinemispaiga püramiidihotelli juures ning et tegemist võis olla suure avaliku inimhingede ohverdamisega, mille Paddock pidi täide viima.

Route 91 Harvest kantrimuusikafestivali külastajad põgenemas kuulide eest
Route 91 Harvest kantrimuusikafestivali külastajad põgenemas kuulide eest Foto: David Becker/AFP

«Illuminaadid näitasid teoga, et nad võivad ilmuda ükskõik millal ja tuua ohvriks üksõik keda. Nende eesmärgiks on kehtestada maailmas uus kord ja nad liiguvad iga sammuga selle poole,» teatasid anonüümseks jääda soovinud vandenõuteoreetikud.

Vabamüürlaste üks loožidest
Vabamüürlaste üks loožidest Foto: Robin Utrecht/ANP/Scanpix

Las Vegase tulistaja Stephen Paddock võis olla vabamüürlane – vabamüürlaste vennaskond on maailma vanim ülemaailmne organisatsioon, mis asutati 1717. aastal Inglismaal Londonis. Oletatavalt on sellel organisatsioonil kogu maailmas 3,6 miljonit liiget, kellest 1,6 miljonit on Põhja-Ameerikas. Mitmes kuulsad isikud on sellesse vennaskonda kuulunud või kuuluvad, nende seas on USA poliitikuid, presidente ja ärimehi.

USA esimene prsident George Washington oli vabamüürlane  / Personalities/Scanpix
USA esimene prsident George Washington oli vabamüürlane  / Personalities/Scanpix Foto: Personalities/

Oletatakse, et Las Vegase tulistaja Stephen Paddock kuulus vabamüürlaste ridadesse, sest ta valis tulistamiseks hotelli 32. korruse. Number 32 on vabamüürlaste püha number. Sellist numbrit kannaba vabamüürlaste organisatsiooni hierarhias teine isik ehk Master of the Royal Secret. Vabamüürlaste juhi number on 33.

Route 91 Harvest kantrimuusika festivalil osalejad põgenevad kuulide eest
Route 91 Harvest kantrimuusika festivalil osalejad põgenevad kuulide eest Foto: David Becker/AFP/Scanpix

USA meedia viitas «nõiale», kes oli kanstrimuusikafestivali alguses ennustanud, et sureb palju inimesi -  väidetavalt oli keegi naine, keda meedia hiljem tituleeris kui nõida, sõnanud 45 minutit enne tulistamist kontserdipaigas olnutele, et «nad kõik surevad, kuna see on kõrgema võimu tahtmine». Kontserdil olnud Brianna oli üks neist, kes selle naise hoiatust kuulis ja ta arvas hiljem, et see naine kas teadis tulistamisest või oli ta tõesti nõiast selgeltnägija.

«Olin sellel kontserdil tähistamas ka oma 21. sünnipäeva, olles üks nendest, kes naise juttu kuulis. Mina ja mu sõbrad ehmusime ja läksime igaks juhuks tagasi hotelli. Olles sinna jõudnud, kuulsime laske, millele järnes karjumine ja inimeste põgenemine. Kuidas see naine sai teada, mis juhtub? Kes see müstiline naine oli?» sõnas Brianna hiljem meediale.

Millele viitas Stephen Paddocki kaelale tätoveeritud number 13?  USA meedia ja politsei teatel oli Las Vegase tulistaja kaelal tätoveering  «13», mis olevat saatana number, kuid see viitab ka maailmakorra vastu mässamisele ja segaduse külvamisele.  13 seostatakse mitmete eelarvamustega, kõige kuulsam on neist, et kui 13. kuupäev langeb reedele, siis juhtub kindlasti midagi kurja. Samas valis tulistaja tapmiseks 1. oktoobri, mille 13. oktoobri.

Number 13
Number 13 Foto: Panter Media/Scanpix

Sotsiaalmeedia kasutajad üritavad jõuda jälile, mida 13 tähendas Stephen Paddocki jaoks, kas see võis olla viide, et ta tegeleb satanismiga või midagi muud.

Islamiriigi lipp
Islamiriigi lipp Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP/Scanpix

Veel ühe vandenõuteooria kohaselt võis Paddock olla salajane Islamiriigi toetaja, sellel viitab ta suur relvaarsenal. Selle kohaselt ei tegutsenud ameeriklane üksinda, vaid ta oli osa suuremast võrgustikust, mis andis talle ka relvad.

Telesaatejuhi Alex Jonesi arvates oli Paddock ultravasakpoolne džihadist, kes oli salaja astunud islmai usku ja tahtis tulistamisega näidata, et temast on saanud õige islamist. Veel oli Paddock vihanud USA presidenti Donald Trumpi, kellele tahtis tulistamisega näidata, et tema võimu all olevas USAs on väga lihtne massitapmist toime panna.

Vene tsaar Nikolai II ja ta pere
Vene tsaar Nikolai II ja ta pere Foto: Royalty/Scanpix

Kõige hullumeelsema teooria kohaselt olevat Stephen Paddock mingil viisil seotud Venemaa viimase tsaari Nikolai II ja ta perekonnaga, makstes massitapmisega kätte nende hukkamise eest bolševike poolt 1918. aastal. Sel aastal tähistatakse 1917. aasta Venemaa revolutsioonide 100. aastapäeva.

«Stephen Paddock pani massitapmise toime 1. oktoobril, mis võis olla viide Venemaa Oktoobrirevolutsioonile. Me ei tea, kas Paddocki kauged sugulased võisid olla Venemaalt revolutsiooni  ajal lahkunud ja USAsse sisserännanud, pigem on Paddock kas inglise, šoti või iiri juurtega, mitte venelane. Selleks tuleks uurida ta sugupuud. Me ei saa välistada, et Paddock kuulus mingisse vene aadlike järeltulijate grupeeringusse, kes soovivad maksta bolševike julmuste ja tsaar Nikolai II tapmise eest kätte,» sõnasid vandenõuteoreetikud.

1917. aasta revolutsioonid Venemaal kukutasid viimase tsaari Nikolai II võimult ning loodi Venemaa Nõukogude Vabariik.

Esimesena toimus 1917. aasta märtsis (vana kalendri järgi veebruaris) Veebruarirevolutsioon, mille tulemusena loobus tsaar Nikolai II troonist ja moodustus Venemaa Vabariik, mida asus juhtima Ajutine Valitsus eesotsas vürst Lvoviga.

Novembris (vana kalendri järgi oktoobris) toimus aga Oktoobrirevolutsioon, millega bolševikud kukutasid Ajutise Valitsuse ja alguse sai Venemaa Nõukogude Vabariik, millest kujunes hiljem Nõukogude Liit.

Stephen Paddocki «kangelasteo» kirjutas enda arvele äärmusrühmitus Islamiriik, kuid poliitikaekspertide sõnul ei ole see grupeering suure tõenäosusega selle taga, vaid tulistaja tegutses «üksiku hundina». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles