Pildid ja video: Las Vegase tulistamises hukkunute seas on politseinikke, medõde ja Alaska kalur

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Las Vegases palvetati hukkunute ees
Las Vegases palvetati hukkunute ees Foto: STEVE MARCUS/Reuters/Scanpix

USAs Nevadas Las Vegases toimus 1. oktoobril kantrimuusikafestivali Route 91 Harvest ajal tulistamine, milles praegustel andmetel hukkus 58 inimest ja üle 500 sai vigastada.

Politsei teatel on ohvrite arv suur, kuna tulistamise kahtlusalune, 64-aastane Stephen Paddock oli oma relvi lisaseadmete abil võimsamaks ja kiiremaks muutnud, edastab Reuters. 

Stephen Paddock
Stephen Paddock Foto: John Raoux/AP/Scanpix

Paddock tulistas Mandalay Bay hotelli 32. korruselt välikontserdipaigas olnuid, kes esmalt pidasid muusika sekka kostnud ebatavalisi helisid ilutulestikupaukudeks.

Korrakaitsjad on nüüdseks osa hukkunuid kindlaks teinud ja nende seas on nii tol õhtul tööst vabu politseinikke, meditsiinitöötaja, õpetajaid, sõjaveteran, ehitaja, koduperenaine, kalur ja teisi.

Rachel Parker oli California Manhattan Beachi politseilabori tehnik, kes läks tööst vabal ajal Las Vegasesse festivalile ja kaotas seal elu. Ta oli tehnikuna töötanud kümme aastat. Kontserdil oli ta koos oma kolme kolleegiga, kes jäid ellu.

Rachel Parker
Rachel Parker Foto: facebook.com

Charleston Hartfield oli 34-aastane Las Vegase politseinik, kes ei viibinud seal tööl, vaid oli kontserdil. Ta üritas haavata saanuid aidata, kuid tulistaja võttis talt elu. Las Vegase politsei teatas oma töötaja surmast Twitteris.

Charleston Hartfield
Charleston Hartfield Foto: facebook.com

29-aastane Sonny Melton päästis oma naise Heather Meltoni elu, enne kui ise hukkus. Naine meenutas, et ta abikaasa haaras laske kuuldes tal käes ja nad hakkasid jooksma, kuid siis sai mees kuuli selga ja suri. Sonny Melton oli meditsiinitöötaja.

Sonny ja Heather Melton
Sonny ja Heather Melton Foto: facebook.com

35-aastane Adrian Murfitt oli Alaskalt Anchorage’ist pärit professionaalne kalur, kes lendas Las Vegasesse kontserdile. Ta oli seal koos sõbra Brian MacKinnoniga, kes jäi ellu.

Adrian Murfitt (paremal) ja Brian MacKinnon
Adrian Murfitt (paremal) ja Brian MacKinnon Foto: facebook.com

50-aastane Denise Burditus, kes oli pärit Lääne-Virginiast Martinsburgist, oli kantrimuusikafestivalil koos abikaasa Tony Burditusega. Naine postitas endast ja mehest vaid mõni hetk enne tulistamise algamist Facebooki foto. Denise hukkus, ta mees jäi ellu.

Denise ja Tony Burditus
Denise ja Tony Burditus Foto: facebook.com

Californiast Santa Claritast pärit 50. eluaastates John Pippen, kellel oli viis last ja üks lapselaps, osales festivalil koos oma poja Travisega, kes sai kätte haavata.

Sõbrad käivitasid Pippeni pere heaks pärast mehe hukkumist GoFundMe leheküljel korjanduse.

Sandy Casey oli California Manhattan Beachi põhikooli erivajadustega õpilaste õpetaja, kes oli Las Vegase kontserdil koos mitme kolleegiga ja hukkus.

Sandy Casey
Sandy Casey Foto: facebook.com

Lõuna-Californiast pärit 28-aastane Chris Roybal oli merejalaväelane ja Afganistani veteran. Ta sai kuuli rindu ja suri.

Chris Roybal
Chris Roybal Foto: facebook.com

Californiast Riverside’ist pärit 54-aastane Thomas Day Jr oli ehitaja, kes läks muusikafestivalile koos oma nelja lapsega, kelle vanus on 20. eluaastates. Mehe isa, Thomas Day seenior sõnas, et ta oli hooliv isa ja hea töömees.

Thomas Day
Thomas Day Foto: facebook.com

35-aastane Hanna Ahlers oli pärit Californiast Murrietast, ta oli kolme lapsega koduperenaine, kes sai muusikafestivalil kuuli pähe.

Angie Gomez lõpetas 2015. aastal California Riverside’i reaalkallakuga keskkooli, soovides edasi õppida ülikoolis. Kool mälestab endist õpilast, kes 1. oktoobril hukkus.

Dana Gardner oli California San Bernardino maakonna ametnik 26 aastat, kaotades nüüd muusikafestivalil elu.

Jennifer Topaz Irvine oli San Diegost pärit advokaat, ta surnukeha tegi kindalks üks ta kolleegidest.

28-aastane Jessica Klymchuk oli Kanadast Albertast Valleyviewst pärit nelja lapse ema ja raamatukogutöötaja. Ta oli Las Vegase kontserdil koos oma kihlatuga. Naine hukkus, mees jäi ellu.

Naise vanaema Margaret sõnas, et nende pere jääb teda igatsema, eriti aga lapsed ja kihlatu.  

Massachusettsist Tewksburyst pärit Rhonda Lerocque oli abikaasa ja ema, olles jehoovatunnistaja, kes töötas Cambridge’i disainifirmas. Naine oli kontserdil koos oma abikaasa Jasoni ja nende seitsmeaastase tütrega. Isa ja tütar kannatada ei saanud, kuid ema hukkus.

Kanadast Briti Columbiast Maple Ridge’ist pärit 23-aastane Jordan McIldon oli tehnikumi õpilane, kes õppis masinatööstuserialal. Ta oli Las Vegase kontserdil koos elukaaslasega. McIldon suri ameeriklanna Hether Gooze’i kätel.

Jordan McIldon
Jordan McIldon Foto: facebook.com

Jenny Parks oli California Westside'i keskkooli õpetaja, keda jäid leinama ta abikaasa Bobby ja ta kaks väikest last, Bryce ja Leah. Ta oli kontserdil koos sõpradega, tema hukkus, sõbrad kannatada ei saanud.

Nevadast pärit 20-aastane Quinton Robbins õppis Lsa Vegases Nevada ülikoolis ja töötas kohalikus omavalitsuses. Mehe tädi Kilee Wells Sanders kinnitas ta hukkumist Facebookis.

Quinton Robbins
Quinton Robbins Foto: facebook.com

Lisa Romero-Muniz oli New Mexico Gallupi Miyamura keskkooli sekretär, kuid ta töötas ka õpilasnõustajana. Kool kinnitas ta surma nimetades teda kooli üheks hingeks.

20-aastane Californiast Bakersfieldist pärit Bailey Schweitzer oli kantrimuusikakontserdil hukkunute seas, seda kinnitas ta vend.

53-aastane Susan Smith oli Californias Simi Valley koolis administraator, olles samas suur kantrimuusikafänn.

Susan Smith
Susan Smith Foto: facebook.com

Las Vegasest pärit Neysa Tonks töötas Irvine’is tehnoloogiafirmas Technologent, olles nüüd üks neist, kes elu kaotas. Ta oli kolme poja ema. Naise kolleegid käivitasid ta pere heaks leheküljel GoFundMe rahakorjanduse.

Las Vegase tulistamise kajastamine väljaannetes
Las Vegase tulistamise kajastamine väljaannetes Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles