TFW 2017/ Iris Janvier kaotab moenädala laval piiri mehelikkuse ja naiselikkuse vahel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iris Janiver
Iris Janiver Foto: Pressimaterjalid

Iris Janvieri 2017. aasta sügistalvine kollektsioon on inspireeritud unisex-esteetikast, mis kaotab meeste- ja naisterõivaste vahel asetseva piiri. Brändi looming ei küsi niivõrd kandja sugu, kui otsib inimese omapärast karakterit - seda rõhutavad kollektsioonis leiduvad ülesuuruses mantlid ja pusad ning meeste ülikonnast inspireeritud jakid, kus soliidsus ja sportlikkus moodustavad futuristlikult moodsa terviku. 

Iris Janvieri käekirjale omaselt segunevad klassikalised siluetid ka sel korral hullumeelsete kangaste ja põnevate vormidega. Läikivad ja sädelevad žakaar- ja litterkangad lisavad talvist pidulikkust, samal ajal hoiavad aga villased mantlid, ihusõbralik viskoosvooder ning meriino- ja alpakavilla segused kudumid kandjat külma ilma eest peidus.

Brändi uue hooaja kollektsiooni märksõnadeks on ka mahulised intarsia-tehnikas loodud kudumid, suuremõõtmelised prindid ja kosmosest inspireeritud sädelevad materjalid. Nii leiab iga karakter endale selle õige ja omapärase komplekti, mis täiustab kandja olemasolevat garderoobi.

Iris Janvier on kodumaine moemaja, kus igas disainitud esemes põimuvad modernsus, funktsionaalsus ning suure hoolega läbi mõeldud detailid. Brändi filosoofiaks on luua stiilseid naisteriideid taskukohaste hindadega, mis oleksid ühtaegu klassikalised ja uuenduslikud. Vastandite omavahelise sümbioosi loomiseks sulatatakse traditsioonilised rõivaelemendid meisterlikult kokku uute tehnoloogiate ja luksuslike kangastega.

Väljaspool hooaega eksisteerivat disaini luuakse koostöös noorte moeloojate ja Kunstiakadeemia tudengitega, tuues sellega naistemoodi värskust, põnevust ja uusi seisukohti. Iris Janvieri tõlgendus naiselikkusest on samuti kaasaegne, väljendudes ühtaegu nii päikeselises ja õrnas kui ka tugevalt geomeetrilises loomingus.

Iris Janvieri sügistalvise kollektsiooni "Clash of Abundance" esitlus toimub Tallinn Fashion Weeki raames 12. oktoobril kell 19.30 Vaba Laval. Kollektsiooni esitlust toetab Mercedes-Benz. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles