Kambodža tapjalehm kaotas elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: CHRISTIAN HIRSCHHÄUSER/PM/EMF

Kambodžas arreteeris politsei liiklusõnnetusi tekitanud lehma ja loomaomanik lõi ta maha, hoidmaks ära looma samasuguseid etteasteid tulevikus.

Suur lehm oli pidevalt ennast aedikust välja murdnud ja lähedal olevale maanteele jalutama läinud, kirjutab AFP.

Kohaliku politseiülema Pin Domani sõnul sai hiljuti üks mootorrattur lehmaga kokkupõrkes surma. Varem aga tekitas teel jalutanud lehm autode ahelkokkupõrke, milles hukkus viis inimest ja mitu sai vigastada.

Kuid peale viimast liiklusõnnetust arreteeris politsei lehma ja hoidis looma rohkem kui ööpäev politseijaoskonnas, enne kui hukkunud mootorratturi perekonnale see kahjutasuks anti.

Mootorratturi sugulased aga tagastasid lehma selle esialgsele omanikule, öeldes, et surnud mehe halb karma võis esile kutsuda kokkupõrke lehmaga.

Lehma omanik Kob Ry lõi lehma maha ja pani selle looma liha müüki.

«Lehma omanik soovis, et tulevikus selliseid õnnetusi enam ei juhtuks,» sõnas politseiülem Pin Doman.

Kambodža teedel ja tänavatel on loomade vabalt liikumine täiesti tavaline, kuid loomade poolt tekitatud liiklusõnnetused, mille tagajärjeks on inimohvrid, on üsna haruldased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles