Mõrvar, keda kaitses Robert Kardashian, vabaneb vanglast

, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
O.J. Simpson
O.J. Simpson Foto: ALEX WONG/AFP

O. J. Simpson oli 1960.-1980. aastatel Ameerika jalgpalliliiga NFL-i üks parimaid ja populaarsemaid mängijaid. Praegu ei tunta teda aga enam kui spordilegendi, vaid kui naisepeksjat, röövlit ja mõrvarit. 

12. juunil 1994. aastal leiti O. J. Simpsoni endine abikaasa Nicole Brown Simpson ja tema toonane poiss-sõber Ron Goldman naise maja eest surnuks pussitatuna ning koheselt kuulutati O. J. Simpson kahtlusaluseks isikuks. 

Nicole Brown Simpson ja Ron Goldman / Scanpix
Nicole Brown Simpson ja Ron Goldman / Scanpix Foto: SCANPIX

Järgnes laialdaselt meedias kajastatud tagaajamine, kui mees keeldus end võimudele kätte andmast ja otsustas autoga põgeneda. Simpson võeti siiski vahi alla ning järgnes  üks kuulsamaid ja laialdasemalt kajastatud kohtuprotsesse Ameerika ajaloos. 

O.J. Simpson kohtus
O.J. Simpson kohtus Foto: SAM MIRCOVICH/REUTERS
Nicole Brown Simpron pärast väidetavat OJ peksmist
Nicole Brown Simpron pärast väidetavat OJ peksmist Foto: Denise Brown/AP

Vaatamata suurele hulgale tõendusmaterjalidele, seal hulgas pildid sellest, kuidas mees oli Nicole´i korduvalt halastamatult peksnud, suutsid OJ advokaadid saavutada pärast 11 kuud kestnud väsitavat kohtuheitlust saavutada võidu. Üheks advokaadiks oli ka sportlase parim sõber Robert Kardashian, tõsielustaaride Kourtney, Kimi, Khloe ja Robi isa. 

Robert Kardashian koos Kim Kardashianiga / Scanpix
Robert Kardashian koos Kim Kardashianiga / Scanpix Foto: SCANPIX

Nicole Browni ja Ron Goldmani pere kaebasid Simpsoni omakorda kohtusse oma lähedaste surma põhjustamises ning neile mõisteti 33,5 miljonit dollarit valuraha. Samas, kui nad leidsid, et õiglust jalule ei seatud. 

2007. aastal leidis aset aga intsident, mis lõpuks OJ trellide taha viis. Simpson sisenes nimelt Place Station hotelli ja röövis sealt relvaähvardusel mälestusesemeid, mis mehe väitel oli temalt väevõimuga võetud. Mees vahistati ja talle esitati süüdistus relvastatud röövis, kehalises väärkohtlemises, inimröövis ja seadusvastases relva kasutamises. Mees mõisteti 33 aastaks vangi.

Nüüd on aga kohus otsustanud kuulsa kurikaela ennetähtaegselt vabastada ning otsus jõustub juba homme, 1. oktoobril, vahendab CNN. Lähedaste sõnul keskendub 70aastane Simpson vabanedes oma perele, sõpradele ja golfi mängimisele. Sõber Tom Scotto ütles aga, et OJ ei kavatse end avalikkuse eest peita. 

Jul 20, 2017 O.J. Simpson /USA TODAY Network/Sipa USA
Jul 20, 2017 O.J. Simpson /USA TODAY Network/Sipa USA Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Noorematele inimestele, kes palju kajastatud kohtulahinguid ei mäleta, tõi teema taas päevakorda auhinnatud 2016. aasta dokumentaalsari «OJ: Made in America», mis kajastab Simpsoni populaarsuse kasvu, ajastule omaseid rassilisi konflikte ja seda, mis lõpuks viisid palavalt armastatud sportlase allakäiguni.

Samuti 2016. aastal tuli välja FX-i sari «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story», mis keskendub OJ mõrvaprotsessile, milles OJ-d kehastab Guba Gooding ja mis võitis lausa viis Emmy-auhinda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles