Elu24 ei rikkunud head ajakirjandustava

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre
Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre Foto: Paljas Porgand

Pressinõukogu Merilin Taimre kaebust Postimehe veebis Elu24s 26. juunil 2017 ilmunud artikli «Kas võimalik beebikaader? Palja Porgandi kõht naeratab ümara pununa» ja 4. juulil ilmunud artikli «WOW! Paljas Porgand hakkas postitantsijaks?!» peale ning otsustas, et väljaanne ei ole rikkunud head ajakirjandustava.

Artiklid räägivad fitnessiga tegelevast Merilin Taimrest. Esimeses loos küsitakse, kas naine on jäänud lapseootele ja teises räägitakse sellest, et ta harrastab postitantsu.

Merilin Taimre kaebas Pressinõukogule, et artiklid on eksitavad ja täis faktivigu ning kahjustavad sellega tema mainet.

Elu24 vastas Pressinõukogule, et tegemist on fitnessistaariga, kes on pajatanud oma kehaga rahulolemise vajalikkusest, silikoonrindadest ning postitanud sadu pilte ideaalsetest lihastest. Toimetus leiab, et seetõttu peaks kaebaja olema valmis spekulatsiooniks võimaliku raseduse teemal, kui ajutine kosumine on piltidel silmaga tuvastatav. Väljaanne selgitas, et võttis kaebajaga ühendust, kuid vastust ei saanud. Elu24 lisas, et postitants on põnev ja füüsiliselt keeruline spordiala ja kindlasti ei olnud artikli eesmärk kaebaja mainet kahjustada.

Pressinõukogu otsustas, et Postimehe veeb ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on Merilin Taimre avaliku elu tegelane, kes on oma isiklikku elu eksponeerinud sotsiaalmeedias ning kasutanud ka enda isikut toodete reklaamiks.

Pressinõukogu esimees Andrus Karnau

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles