5 sarja, mis loodetavasti enam mitte kunagi eetrisse ei naase (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komöödiasari «Kellapid»
Komöödiasari «Kellapid» Foto: TV3

Eesti televisioonil on õitseaeg: TV3, Kanal 2 ja ETV toovad meieni aina kvaliteetsemaid sarju, mis iganädalaselt tuhandeid vaatajaid telerite ette naelutavad. On kullavaramusse kuuluvaid sarju, mida retrohõnguliselt vaatajad ekraanidel taas näha sooviksid, kuid ajalukku on ka Eesti telesarjade näol jäänud vanavara, mida loodetavasti enam mitte kunagi välja ei otsita ja ekraanidele ei tooda. 

1. «Kellapid»

Õhtulehe lugejad hääletasid möödunud telehooajal TV3 sarja «Kellapid» halvimaks teleseriaaliks. Komöödiasari uuris Sepo Seemani saates kõige õigemaks eestlaseks valitud Endel Kellapi (Ago Anderson) ja tema ema (Raivo E. Tamm) pööraseid seiklusi ja afääre Mustamäe paneelmajas, kus elas palju värvikaid elanikke. Sarja tegijad lubasid kogupere naeruteraapiat, millest ei puudu absurdihuumor ega eluterve iroonia. Kuigi telesarja vaatajad sarjasid, kogus ta rahuldavaid vaatajanumbreid. Sarja stsenarist oli Mart Juur. 

2. «Buss» 

«Buss» oli 2005. aasta suvel Kanal 2 eetris olnud Eesti tõsielusari, mida juhtis saates osalenud Maarit Kõrgekivi.

Tõsielusari seisnes selles, et reisiseltskond, kuhu kuulusid neli naist ja neli meest sõitsid oma väikebussiga mööda Eestit ringi. Igas saates lahendati erinevaid ülesandeid. Saate lõpus hääletati keegi välja ning tema asemele tuli siis samast soost uus mängija. «Bussi» viimasest seltskonnast valiti vaatajahääletusega sarja võitja.

Üks osalejatest, 22-aastane Nele Viilup sooritas varsti pärast saate näitamise lõppemist enesetapu. Põhjuseks peeti saate tõttu nurjunud lähisuhet. See kutsus esile kriitikalaine selletaoliste saadete aadressil: osalevatel noortel ei olevat täit teadlikkust niisuguses saates osalemise võimalikest tagajärgedest.

Bussi-Meelis ja Hillar Kohv Viinahaua bussipeatuses.
Bussi-Meelis ja Hillar Kohv Viinahaua bussipeatuses. Foto: Erakogu

3. «Kired»

«Kired» oli 1998. aastal TV3 eetris jooksma hakanud seriaal, mis 78 osa järel pillid kotti pani. Stsenaariumi autorid olid Aita Kivi, Juhan Habicht ja Stella K. Wadowsky, toimetaja Tiina Lokk, näitejuht Rein Oja, režissöörid Toomas Kirss ja Kalev Lepik, peaosades Merle Palmiste, Marika Vernik, Ita Ever, Märt Visnapuu ja Ivo Uukkivi. Produtsent oli Toomas Kirss.

4. «Õpetajate tuba»

«Õpetajate tuba» oli Kanal 2-s aastatel 2003–2004 näidatud Eesti teleseriaal, mille režissöörid olid Rando Pettai ja Ivo Eensalu. Sarja tegevus toimus koolis, mille tegevuste keskmes vaadeldi selle direktori (Hendrik Normanni) ja õpilaste (Eda-Ines Etti ja Madis Millingu) elu ja tegusid. 

5. «Õhtusöök viiele»

Õhtusöök viiele oli TV3-s näidatud kokandusteemaline telesari, mille saadetes valmistasid iga nädal viis üksteisele võõrast inimest õhtusöögi, mida siis üksteisele pakuti ja mida hinnati. Nädala lõpus selgus, kes viiest inimesest oli nädala parim kokk. Kuigi sari kestis viis aastat ning andis ajakirjandusele värvikaid inimesi, kellest kirjutada, oli sarja viimane osa eetris 2013. aastal. 

Jaanus Saago, Triin Niitoja, Getter Jaani ja Ott-Sander Palm osalevad TV3 «Õhtusöök viiele» jõulu-eri saates.
Jaanus Saago, Triin Niitoja, Getter Jaani ja Ott-Sander Palm osalevad TV3 «Õhtusöök viiele» jõulu-eri saates. Foto: TV3
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles