Genialistide klubi alustab uue sarjaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Groundhog Day
Groundhog Day Foto: Kertin Vasser

Sel neljapäeval alustab Tartus tegutsev Genialistide klubi uue peosarjaga, mida korraldavad programmijuhi asemel maja teised töötajad.

Alates aprillist kord kuus toimuv MAJA VALIK annab võimaluse pidude ja kontsertide korraldamises kaasa rääkida neile maja inimestele, keda muidu näeb pileteid müümas, baaris ja köögis töötamas või tehnikaasju ajamas.

Klubi juhataja Rein Soesoo ütles, et mõtted on selles suunas juba mõnda aega liikunud. Üksikuid teemapidusid ja kontserte on maja töötajate algatusel varemgi korraldatud, konkreetsete inimeste vedamisel on käima läinud ka sarjad MUDDHA BHUNK ja WANTED. Selleks aga, et rohkematele

inimestele jätkusuutlik valikuvõimalus anda, oli parim lahendus luua maja enda üritustesari.

«Praegu on MAJA VALIKuga plaanis anda esinemisvõimalus eelkõige neile artistidele ja ansamblitele, keda maja töötajad laval näha tahavad, kusjuures kogu korraldustöö esinejate kokkuleppimisest tehniliste pisiasjadeni teevad samuti nemad ära. Varasemad nn «omade» sarjad keskenduvad pigem plaadimuusikale,» selgitas Genialistide klubi baaris töötav Merilyn Merisalu.

Siiski ei pruugi esinejatevalik piirduda ainult oma tuttavate ja ammuste lemmikutega. Soovi korral võivad artistid ühendust võtta mõne maja töötajaga ja neile oma loomingut esitleda. Meeldimise korral jõuab info uuest ja huvitavast esinejast nii kindlasti vähemalt sarja kontsertide arutlusele.

Esimene pidu ja kontsert sarjast MAJA VALIK kannab alapealkirja PROLOOG ja toimub Genialistide klubis juba sel neljapäeval, algusega kell 22 pärast jazzineljapäeva. Lavale astuvad uued Tartu bändid Sibirski Sunrise ning Loss Paranoias, peaesinejaks on mitmelt poolt tunnustust leidnud Groundhog Day. DJ-puldis valivad muusikat Fredy Schmidt ansamblist Animal Drama ning Tartus tuntud DJ-d Rafu ja Vasar.

Edaspidi hakkab sari MAJA VALIK Genialistide klubis toimuma eeldatavasti iga kuu kolmandal laupäeval. Järgmine sarja kontsert-pidu leiab aset seega 21. mail.

Sügisel oma viiendat sünnipäeva tähistav Genialistide klubi on Tartu subkultuurimaja, eriliste ja avatud inimeste klubi ja kohtumispaik, kus põimuvad teater, muusika, kino ja rõõm. Klubi asutasid Tartusse endise populaarse ansambli Genialistid liikmed. «Pole olemas elitaarkultuuri, massikultuuri ja mittekultuuri,» ütleb klubi statuut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles