Kate Middleton kõnnib altari ette läbi puudeallee

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu viimine Westminster Abbeysse
Puu viimine Westminster Abbeysse Foto: SCANPIX

Prints Williami pruut Kate Middleton kõnnib Westminster Abbeys altari ette läbi puudeallee.

Alates tänasest on katedraal külastajatele suletud, kuna alustati kiriku dekoreerimisega, kirjutab The Telegraph.

Floristi Shane Connolly sõnul kasutatakse kujundamiseks põldvahtraid, valgepööki ning Briti saartel kasvavaid põllu- ja metsalilli.

Connolly kinnitusel sai kujunduses sõna sekka öelda ka Kate Middleton, kes soovis midagi lihtsat, elegantset ning britilikku.

«Catherine Middleton on suurepärane klient, sest tal on väga hea maitse. Juba alguses langesid meie vaated kokku. Ta soovis, et kirik oleks kaunistatud hooajale omaste lillede ning taimedega. Samas peaksid kaunistused olema looduspärased ja lihtsad,» selgitas florist.

Connolly valmistas lillekaunistused ka Walesi printsi ja Cornwalli hertsoginna pulmadeks 2005. aastal.

Enne selle aasta jõule aga kutsuti ta St. Jamesi paleesse audientsile. Ta kohtus seal Kate Middletoniga, kes teatas talle, et ta on valitud Westminster Abbeyt kaunistama.

Connolly sõnul jääb pruudikimbu koostis ja kuju kuni laulatuseni saladuseks.

Kirikus aga kasutatakse näiteks Sandringhami lossi aiast korjatud harilikku kuutõverohtu, mis sümboliseerib armastust, asaleasid, mis Hiina traditsioonis on naiselikkuse sümbol ning sireleid, mis tähistavad samuti armastust ja hinge.

Kirikusse paigutatakse ka rododendroneid, pointsettiaid, pöögioksi ja visteeriaid. Kõik need tuuakse Windsori lossi pargist.

«Lilledel ja taimedel on oma keel. Selle keele abil on võimalik sõnumeid edastada. See on nii minu ka kui ka Catherine Middletoni arvamus,» lisas florist.

Pärast laulatust viiakse kirikusse paigutatud puud ja taimed Walesi printsi Highrowe`i mõisa, kus need maha istutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles