Kati Saara Vatmann: minust saab kirikuõpetaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Murutar
Kati Murutar Foto: Denis Giorgievski/Naisteleht

Maal taluperenaise ametit pidav Kati Saara Vatmann hakkab kirikuõpetajaks. Uue kiriku ehitab kirjanik Vatmann oma koju.

«Mul läheb paar nädalat, siis saab minust ratsutamistreener, siis ma lähen usuteaduste doktorantuuri ja siis saab minust kirikuõpetaja,» ütleb Kati Saara Vatmann, endiste nimedega Vasar, Murutar ja Murdmaa, Raadio 2 saates «Siin me oleme».

«Ma ehitan kiriku oma koju. See on kõigi usundite kirik,» lisab Vatmann.

«See on samasugune kirik nagu Haifas, see on Iisraelis. Seal on kõigi usundite kirik, mina teen samasuguse. Minu hobused teevad.»

Vatmann ütleb, et ta saab hobuste käest infot, milline see kirik peab olema.

«Selle asja nimi on ilmakoda.» Kati räägib sümbiooskirikust, kus kohtuvad kõik peamised usundid: «Ei ole vahet, kas inimene ütleb allah akbar, halleluuja või shalom, kõik võivad tulla. Ma teen kõik endast oleneva, et jumal oleks üks.»

Jumalateenistustel kindlat ülesehtitust ei ole. «Hakkan neid tegema tunde järgi. Ma teen neid juba praegu. Mul käivad siin iga päev inimesed.»

«Sinna kohale tuleb tuulegeneraator, sinna peale tulevad päikesepatareid. Kõik inimesed, kes vajavad abi võivad tulla meie juurde,» räägib Vatmann kirikust.

«Inimesi häirib see, et kirikud on piiratud, kitsad, kirikud ei ole jumalate nägu, kirikud on suletud inimeste ees. Sellepärast inimesed ei lähegi kirikusse. Inimesed on kõik näoga jumala poole, nad ainult ei tea seda.»

Vatmann ütleb, et ta ei suuda raha inimeste aitamise eest küsida. «Ma sõidutan lapsi hobuste seljas. Ma sõidutan inimesi enda seljas. Ma lõikan nende juukseid. Ma ennustan neile. See võiks olla suur teenistus. Ma ei suuda raha küsida. Enne kui Luule Viilma mulle teatepulga üle andis, siis ta rääkis, et tal oli täpselt samasugune jama. Inimeste käest ei suuda raha küsida.»

Kuula intevjuud Kati Saara Vatmanniga siit!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles