Pildid ja video: maailma kunagine kõige suurema kehakaaluga naine suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eman Abdul Atti
Eman Abdul Atti Foto: Newslions / SWNS.com/Scanpix

Araabia Ühendemiraatide Abu Dhabi haiglas suri täna varahommikul kohaliku aja järgi kunagi maailma kõige suurema kehakaaluga naise tiitlit kandnud egiptlanna Eman Abdul Atti.

Rahvusvahelise meedia teatel oli naine surres 37-aastane ja ta kaalus varem umbes 500 kilogrammi. enne surma oli ta kehakaal langenud 242 kilogrammini. 

Eman Abdul Atti
Eman Abdul Atti Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Arstide teatel oli ülekaaluline naine nende juures ravil juba mõnda aega, kuid täna hommikul lakkasid tal neerud ja süda töötamast ning kell 4.35 hommikul ta suri.

«Tunneme perele kaasa. Atti oli meie juures ravil alates aprillist, teda ravis 20 arstist ja medõest koosenv meeskond. Juunis hakkas ta kehakaal langema ja ta tervis paranes, lamatised kadusid, ta suutis ise istuda ja süüa,» teatasAbu Dhabi Burjee haigla.

Eman Abdul Atti
Eman Abdul Atti Foto: PUNIT PARANJPE/AFP/Scanpix

Atti sai kehakaalu languse tõttu istuda talle spetsiaalset ehitatud ratastooli, millega ta sai haigla ruumidest ka välja minna.

«Kehakaalu alanemine ja tugevam tervis tõid kaasa ka selle, et ta suutis selgelt rääkida ja ta jutust sai aru,» sõnas Burjee haigla peaarst Yassin Al Shahat.

Eman Abdul Atti
Eman Abdul Atti Foto: INDRANIL MUKHERJEE/AFP/Scanpix

Pere tänas pärast Atti surma Abu Dhabi haigla arste, et nad naist aitasid.

Egiptuse meedia teatas möödunud aastal, et Atti on olnud viimased 25 aastat voodihaige. Ta kehakaal hakkas kasvama 12-aastasena, kui ta sai parasiidinakkuse ja tal tekkisid õgimishood. Lisaks hakkas ta kehas kogunema vedelik, mille tõttu ta jäsemed paiste läksid.

Pere üritas alguses Egiptuse arstide abil teda aidata, kuid ükski ravi ei aidanud, lõpuks pöördusid nad India ja Abu Dhabi arstide poole.

Eman Abdul Atti
Eman Abdul Atti Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Õde Chaymaa teatel koosnes nende pere temast, ta õest Emanist ja nende emast, isa suri siis, kui nad olid lapsed. Pärast Emani haigestumist pidid nad tema eest hoolitsema, kuna ta ei suutnud lõpuks iseseisvalt liikuda ega süüa.

Ema sõnul olid Emanil terviseprobleemid, mille tõttu ta haridustee jäi poolikuks ja ta tütrel oli sellest kahju. 

Egiptuse arstid diagnoosisid tal vedeliku kogunemise kehas, mille tõttu ta kehakaal suurenes ja ta haiglaslikult ülekaaluliseks muutus, kuid ravimine ei aidanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles