MIR: Kujutage ette, et jazzcat ja funky ducky kohtuvad baaris ja hakkavad nalja tegema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Noortebänd

Praeguseks mõned kuud tegutsenud neljaliikmeline jazzbänd Mir sai loodud Tartu Heino Elleri muusikakoolis omaloomingu konkurssi ERMO jaoks. Nad tunnistavad et nimevalik oli raske, kuid tänu vene keelt kõnelevale bassimängijale otsustastati ansambli nimeks panna Mir, mis tähendab vene keeles rahu või maailma.

Bändiproovis koguvad kõik liikmed oma muusikalised ideed kokku ning üheskoos avardatakse neid kõikvõimalikesse suundadesse. «Meie loomingu panus Eesti muusikasse on poognaga elektrilise basskitarri mängimine,» kommenteerivad nad.

Lisaks sellele kannavad nad endas ideed tuua Eesti muusikamaastikule värsket pop-jazzi. Kui nende ansambel kannaks inimese nime, siis see oleks Markus-Einari. «See annab edasipidi ja tagurpidi lugedes täiesti erineva tulemuse.» Oleksid Miri liikmed maailma valitsejad, teeksid nad terve maailma vegan toiduliseks ja muudaks haridussüsteemi selliseks, et see valmistaks päriselt lapsi eluks ette.

Kui Mir müüks suure staadionikontserdi välja, sooviksid nad lava taha väga palju süüa: hummust, peediburgereid ning ainult lillasid skittle’seid. Lisaks veel ka batuuti, pallimerd, erinevaid parukaid, mida pähe proovida ja ahvi, kes juhiks neid golfikäruga festivali alal ringi.

Tutvu bändi loominguga:

https://soundcloud.com/mirmusictartu/ma-muudan-meelt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles