3 positiivset ja 5 negatiivset punkti "Tomb Raideri" esimese treileri kohta

Sten Kohlmann, level1.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alicia Vikander filmis «Tomb Rider»
Alicia Vikander filmis «Tomb Rider» Foto: Warner Bros / BACKGRID/Scanpix

Nad teevad seda taas – Hollywood väntab valmis filmi, mis põhineb videomängul, aga sel korral tahavad nad päriselt ka hea linateosega hakkama saada!

Järgmiseks „ohvriks“ on pika ajalooga Tomb Raideri seeria, millest 21. sajandi alul juba paar filmi (mille peaosas Angelina Jolie) valmis vorbiti, ent nüüd, mil uue tõuke on saanud ka mänguseeria ise, on aeg küps uueks katsetuseks. Seni oleme pidanud vaid piltidega leppima, ent nüüd on meieni lõpuks jõudnud „Tomb Raideri“ esimene treiler ja see… noh, see kindlasti on midagi! Järgnevalt toome välja mõned head ja mitte-nii-head mõtted, mis peale seda pähe kargasid.

TABAB 2013. AASTA MÄNGU „FIILI“

Kuna linateos võtab šnitti 2013. aastal ilmunud mängust, mis kogu seeriat nullist alustas, on üsna tore näha, et film nii visuaalselt kui ka looelementide poolest seda tunnetust päris hästi tabada suudab. Peaosalise saabastesse astunud Alicia Vikander näeb enam-vähem välja kui mängust välja rebitud Lara Croft, lisaks on juba reklaamklipist nähtavad mõned meeldejäävad stseenid, mille ühest meediumist teise üle toomine pigem õnnestunuks lugeda võib.

NICK FROST!

Treilerist võib märgata, et filmis astub üles ka Edgar Wrighti Cornetto triloogiast („Shaun of the Dead“, „Hot Fuzz“ ja „The World’s End“) tuntud Nick Frost. Eeldatavasti on tegu pigem pisema rolliga, aga hei – vähemalt on tal äge habe!

LATT ON PÄRIS MADAL

Tegu on siiski videomängul põhineva filmiga, seega mu ootused on juba eos madalamad kui muru. See aga omakorda tähendab, et „Tomb Raideril“ on päris hea võimalus mind positiivselt üllatada. See on lihtne matemaatika.

NEED MITTE-NII-HEAD-MÕTTED

TEGU ON SIISKI VIDEOMÄNGUL PÕHINEVA FILMIGA…

Ma arvan, et see punkt räägib enda eest ise? Pole ju Hollywood siiamaani veel ühegi filmiga hakkama saanud, mis oleks kollektiivselt hästi vastu võetud (see, et Andrile too „Assassin’s Creed“ meeldis ei tee seda kohe heaks, eksole). Ma tean, et paljudele meeldib siinkohal näiteks tuua „Mortal Kombat“, aga seegi oli pigem „nii halb, et on hea“ film. Fakt on, et senimaani ei ole leitud töötavat valemit, et luua midagi, millega valdav enamus rahule võiks jääda.

KÕIK NÄEB PISUT ODAV VÄLJA

Vaatame kasvõi neid eriefekte. See roostetanud lagunev lennukitiib pärineb justkui mõnest halvast Säästumarketis müüdavast animafilmist ning ega need lood selle Larat jahtiva laineharjaga ka just kõige paremad ole. Üleüldse tundub, et stuudio on kartnud teatud hetkedel enda rahakotti pisutki avada. Samas, eks neid ole raske süüdistada ka, sest [loe eelmist punkti]. Samuti on kuidagi palju korduvaid kaameranurki (eelkõige just erinevate mõistatuste lahendamisel – „Hey, Bob! Lähivõte Alicia kätest, paluks“)

EMOTSIOONID?

Ma ei ütle, et Alicia Vikander oleks halb valik Lara Crofti rolli. Küll ütlen ma aga seda, et vähemalt treileris nähtu põhjal on tema Lara Croft vähemalt näiliselt üsnagi emotsioonitu. Loodetavasti on lõppteoses erinevaid tundeid pisut rohkem ning iga kord, mil Alicia surmaohus olemist teesklema peab, on seda tema näost ka aru saada. Hetkel tundub, et ei ole vahet, kas kõlkuda kaljuserval või vaadata, kuidas silme ees kutsikat kägistatakse.

OHTRALT KLIŠEESID

Ei noh, ma saan aru, et videomängud isegi on selles väga palju süüdi ja kas üldse on tänapäeval filme või muude meediumite esindajaid, kes ei sirutaks oma kätt sinna sügavasse kotti, kus on peidus need kulunud elemendid, mida me aastate jooksul korduvalt näinud-kuulnud oleme, aga… surnud isa videolindil? Päriselt?

„Tomb Raider“ jõuab kinodesse 2018. aasta 16. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles