PlayStation 4 ja Xbox One'i omanikud said hetkeks koos mängida

Sten Kohlmann, level1.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mängude Öö

Kuigi PlayStation 4 ja Xbox One mängukonsoolide omanikud on olnud pikalt määratud mängima võrgumänge vaid teiste sama mängumasina omanikega, suutsid netimängu Fortnite’i arendajad hiljuti kogemata põgusalt probleemi seljatada ja Sony ning Microsofti konsoolide omanikud ühisele mänguväljale paisata.

Frontnite
Frontnite Foto: Mängude Öö

Kuigi Microsoft on koos PlayStationiga ühise võrgukeskkonna loomist propageerinud alates suvisest E3 mängumessist, ei ole Sony sellele ideele avatud olnud. Seda olenemata asjaolust, et nii mängijad kui ka arendajad ei oleks võrgu avamise vastu ning tehniliselt nõuaks see vaid paaripäevast tööd. Ettevõtmise lihtsust tundub kinnitavat ka hiljutine juhtum, kus “konfiguratsiooniprobleemide käigus” õnnestus Fortnite’i loojatel PlayStation 4 ja Xbox One’i kasutajad üksteisega mängima panna. Esmakordselt märkas seda üks tähelepanelik redditi kasutaja, kes värskelt teosesse jõudnud battle royale mängulaadis märkas kasutajanime, mille loomine PlayStation 4 peal võimatu on – nimelt olid selles tühikud! Kiire otsingu tulemus näitas, et tegu oli tõepoolest Xboxi kasutajaga. Hiljem keeras Fortnite’i kodustuudio Epic Games kraanid muidugi jälle kinni.

Hiljem väitis Xboxi pealik Phil Spencer twitteri vahendusel, et tal poleks midagi selle vastu, kui koosmängimise võimalus oleks säilinud. Näib aga, et Sony esindajad on jätkuvalt vastupidisel arvamusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles