Briti kuninganna osales uue pereliikme ristimisel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter ja Autumn Phillips
Peter ja Autumn Phillips Foto: SCANPIX

Kui prints William ja ta kihlatu Kate Middleton on hõivatud oma laulatuse ettevalmistustega, siis kuninganna Elizabeth II tegeleb tavapäraste pereasjadega.

Möödunud nädalalõpul leidis Gloucestershire`is aset kuninganna tütrepoja Peter Phillipsi ja tema naise Autumn Phillipsi tütre ristimine, kirjutab Daily Mail.

Kuninganna esimese lapselapselapse, kes kannab nime Savannah Phillips, ristimine toimus Aveningis Püha risti kirikus. Ristimisel osales ka kuninganna.

Neli kuud tagasi sündinud Savannah Phillips on Briti troonipärimisjärjekorras 12.

Kanada päritolu Autumn Phillips kasvas üles katoliiklasena, kuid enne abiellumist 2008. aastal Peter Phillipsiga vahetas ta usku. Põhjus selles, et ta meest ei peaks troonipärimise järjekorrast välja arvama. Briti seaduse kohaselt ei tohi troonil olla katoliiklane ning ka troonipärija abikaasa ei tohi katoliiklane olla.

Väikese tüdruku ristimisel osalesid ka Peter Phillipsi vanemad, printsess Anne ja kapten Mark Phillips ning printsess Anne`i teine abikaasa Tim Laurence.

Fotograaf Ian Mcdonaldi sõnul oli tunda, et tegemist oli perekeskse üritusega.

«Pere tuli väikses tüdruku ristimiseks kokku ja kuninganna on nüüd uhke vanavanaema,» lisas fotograaf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles