Saksamaale põgenenud iraaklane osutus ausaks rahaleidjaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Saksamaa Berliini politsei kiitis Iraagist pärit põgenikku, kes osutus suure rahasumma leidmisel ausaks.

Politsei teatel unustas 78-aastane naine möödunud reedel Berliini metroorongi koti, milles oli 14 000 eurot ja mille leidis 16-aastane sisserändaja, edastab BBC.

Berliini metroorong
Berliini metroorong Foto: Ulli Winkler/imago/Ulli Winkler/Scanpix

Naine märkas pärast metroost lahkumist üsna kiiresti, et unustas koti maha ja läks metrooametnike juurde, te need aitaksid tal kotti leida, kuid nad ei osanud teda aidata.

Koti leidis metrooga sõitnud 16-aastane iraaklane, kes andis selle üle politseile.

Täna edastas Berliini politsei Twitteris sõnumi, milles kiitis iraaklast aususe eest ja tänas teda, et aitas eakal naisel raha tagasi saada.

«Iraagi päritolu õpilane leidis koti, milles oli 14 000 eurot ja ta tõi selle politseisse. Omanik on tänulik ja õnnelik. Tegemist oli juhtumiga, mis lahenes positiivselt,» teatas politsei.

Iraagi noormees ja ta pere elavad põgenikekeskuses ning oletatavalt saab noor sisserändaja oma aususe eest riigilt tasu.

Saksa seaduse järgi on raha või eseme leidjal õigus saada selle väärtusest kolm protsenti tasu. Kui raha või objekt leitakse ühistranspordist, siis pool kolmest protsendist ehk 1,5 protsenti.

Seega võib Iraagi noormees saada 210 eurot.

Kümneeurosed kupüürid REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: BUSINESS)
Kümneeurosed kupüürid REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: BUSINESS) Foto: THIERRY ROGE/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles