Artjom Savitski: kirjutasin heliloojatest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti otsib superstaari teine finaalsaade; Artjom Savitski
Eesti otsib superstaari teine finaalsaade; Artjom Savitski Foto: Jelena Rudi

Superstaarisaate tänavuse hooaja finalist ja raskerokibändi Noisebleed solist Artjom Savitski valis küpsuskirjandi teemaks «Kultuur meis ja meie ümber».

«Õnneks tuli kultuuriteema – ma arvestasingi, et saan kirjutada kultuurist ja avada seda muusika kaudu,» ütleb Artjom Savitski Õhtulehele. Savitski valis teemaks «Kultuur meis ja meie ümber».

«Kirjutasin erinevatest heliloojatest ja sellest, mis emotsioone nende looming tekitab. Ma ei tea, kuidas läks. Loodan, et hästi!» ütleb Artjom, kes pühapäeval jõudis pärast superstaari otsesaadet alles südaööks koju. Kirjutis sai valmis viie tunniga.

Artjom peab kirjandi kirjutamist pigem oma nõrgaks kui tugevaks küljeks. «Kõik teemad mulle ei sobi. Hästi oskan ma ainult kultuurist kirjutada – see on mu ainus variant. Arvan, et mu keskmine tulemus on kolm,» räägib karmi kirjandiõpetuse poolest tuntud Tallinna 21. kooli lõpetav noormees. Staarisaates karastunud laulja närvis ei olnud. «Aga sihuke väike kartus oli ikka sees,» ei salga ta.

Ees ootab veel ühiskonnaõpetuse, matemaatika ja inglise keele riigieksam. Saates osalemine ning sellega kaasnevad väljasõidud Tartusse ja Soome on õppegraafiku veidi segi paisanud: «Õpin laeval või bussis, ega muud varianti ole,» muigab Artjom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles