Keenia jooksja ei näinud Nooda käitumises midagi pahatahtlikku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga Wachira 35. Tartu jooksumaratoni finišis
Ibrahim Mukunga Wachira 35. Tartu jooksumaratoni finišis Foto: Annika Erg

Laupäevase Jõhvi rahvajooksu järel lahvatas skandaal, kuna teise koha saanud Andi Noot ei surunud mingil põhjusel võitja Ibrahim Mukunga Wachira kätt.

Mukunga rääkis «Ringvaatele», et mingit põhjust solvumiseks tal polnud.

Jooksja usub, et Noot oli lihtsalt väsinud ja ei näinud trofee tagant tema tervituskätt. «Ma ei pidanud seda millekski muuks,» kinnitas keenialane ja lisas, et ta ei tundnud ennast intsidendi tõttu halvasti.

Mukunga treeningpartner Tiidrek Nurme rääkis saates, et keenialast pole keegi Eestis otseselt rünnanud ning pigem suhtutakse positiivselt ja soovitakse koos pilti teha.

Noot selgitas varem Postimehele, et teda viimasel paaril aastal vaevanud hingamiskramp lõi võistluse lõpus taas välja ja sellest taastumine häiris teda veel ka pjedestaalil seistes.

«Kinnitan südamest, et minu reaktsioon ei olnud mitte kuidagi seotud ei Mukunga nahavärvi, tema isiku või faktiga, et ma talle jooksus alla jäin,» ütles Noot Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles