Megastaarid jätsid oma kontserdid vägivaldsete protestide tõttu ära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JOSHUA LOTT/REUTERS

Maailmakuulsad artistid nagu Ed Sheeran ja Bono jätsid ära oma kõik sel nädalavahetusel USA-s St Louis toimuva pidanud kontserdid pärast reedel alanud vägivaldset protestilainet. Nimelt vabanes vanglakaristuseta politseinik, kes oli maha lasknud mustanahalise mehe.

Intsident juhtus 2011. aasta detsembris, mil politseinik Jason Stockley lasi pärast autojahti maha Anthony Smithi, keda ta oli kahtlustanud uimastite omamises, vahendab Daily Mail.

Jason Stockley
Jason Stockley Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mahalaskmise asjaolud äratasid aga tugevaid kahtluseid, sest Stockley tulistas vaid 15-sentimeetri kauguselt lausa viis lasku ohvri näopiirkonda ja seejärel peitis revolvri Smithi autosse.

Anthony Smith
Anthony Smith Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ühe tütre isa Anthony küll põgenes politsei eest, aga ei väärinud sellist hukkamist, leidsid paljud Smithi lähikondlased ja kogukonnaliikmed ning politseinikule esitati süüdistus esimese astme mõrvas.

Paljude jaoks piinarikkalt pikale veninud kohtuprotsess sai oma lõpliku otsuse alles sel reedel ehk pea kuus aastat hiljem. 2013. aastal määrati küll Smithi perele 900 000-dollariline rahasumma, kuid nüüd lootsid mehe lähedased ka õigluse jaluleseadmist ja karistust mehele, kes Smithilt elu võttis. Selles pidid nad aga pettuma, sest Stockley kuulutati süütuks.

Foto: JOSHUA LOTT/REUTERS

See otsus põhjustas aga suureme protestilaine, mis St Louis´i linnas kasvasid rahumeelsetest marssidest vägivaldsete rünnakuteni. Proteste turvavaid politseinike rünnati kivide ja pudelitega, ümbruses asuvaid poode rüüstati ja lõhuti kohalikke asutuste aknaid.

Foto: Jeff Roberson/AP
Foto: JOSHUA LOTT/REUTERS
Foto: LAWRENCE BRYANT/REUTERS

Laupäevaks eskaleerunud protestide valguses otsustasid turvakaalutlustel oma kontserdid ära jätta nii Ed Sheeran kui ka U2 kuna kardeti, et kontserdite ajal võivad puhkeda mässud. 

Ed Sheeran
Ed Sheeran Foto: Christopher Polk/AFP
U2.
U2. Foto: Sam Jones
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles