Islanders: Meie muusika muudab ühe pealtnäha tuima päeva üsnagi mürtsakaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2017 poolfinalist Islanders
Noortebänd 2017 poolfinalist Islanders Foto: Andres Raudjalg

Noortebänd 2017 poolfinalistid Islanders on Saaremaalt pärit soul metalit viljelev bänd, kes koos musitseerinud juba 3 aastat. Koos ühe saare peal kinni olles jõuti arusaamani, et neile meeldib koos pidu panna ja muusikat teha. Mõeldud, tehtud!

Nimesaamise lugu on pundil huvitav - kuna kahe põhiliikme perekonnanimed on Saare ja Land, siis sellest tuletatigi nimi Islanders ehk saarlased. Islandersi jaoks on oluline teha muusikat, mis läheb korda nii neile endile kui ka kuulajatele.

Nende stiil, soul metal, jääb hard rocki ja heavy metali vahele - poisid segavad oma loomingus siidised meloodiad metalse  «köueköminaga». Bänd paistab välja sellega, et eristub tänapäeva pop-kultuurist, kuid samal ajal ei kuku samasse auku Eesti raskemuusika grupeeringutega.

Muusikutele kohaselt ammutavad nad inspiratsiooni elukeerdkäikudest:  «Usume, et meil on oma loominguga reaalselt midagi öelda.» Samuti usuvad poisid, et muutus algab väikestest asjadest - kui neil avaneks võimalus valitseda maailma, siis esmalt teeksid nad Tallinn-Tartu maantee korda ning seejärel vaataksid edasi. 

Kuulsate superstaaridena sooviksid nad enda backstage’i, valget klaari nii tahkel kui vedelal kujul. Kannaks nende muusika inimese eesnime, oleks see Ludvig.  «Kölav aga jöuline,»  põhjendavad nad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles