3Ainsus: võib öelda, et 3Ainsus = hiphop – (kottpüksid + ropendamine) + good vibes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2017 poolfinalist 3Ainsus
Noortebänd 2017 poolfinalist 3Ainsus Foto: Andres Raudjalg

Noortebänd 2017 poolfinalist 3Ainsus on Tallinnast pärit räpikollektiiv, keda on ekslikult ka Jonas Brothersiks peetud. Juba algusest peale on nad juhindunud motost «Teeme nii, nagu meile meeldib!» Sellest tulenevalt on poiste arvates ka kohutavalt keeruline mingisugust ühist ja sõnulseletatavat joont nende muusikas leida.

Bänd tuli kokku järk-järgult - kolme räppariga ühinesid lisaks ka trummar ning DJ. Lisaks muusika kirjutamisele ja esitamisele proovivad noored muusikud kätt ka ise produtseerimisel. Kuna 3Ainsuse DJ teeb lisaks plaatide keerutamisele ka muusikat, annab see võimaluse laiendada oma muusikalist arsenali sõnadelt ka helide maailma. «Taust määrab loo tunnetuse ning sellest tulenevalt ka teema. See omakorda inspireerib teksti.»

3Ainsus on eesmärgiks võtnud murda stereotüüp, et räppar on karjuv, ropendav ja labane kottpükstes poosetaja ning asendada see mõistmisega, et ka hiphop on laialdane kultuuri- ja kunstivool, mille esindajad on täiesti samaväärsed muusikud, poeedid ja lihtsalt head ning meeldivad inimesed.

Nende jaoks on veider oma kuulajate kohta öelda «fänn». «Seda sellepärast, et kõiki neid me tunneme isiklikult ja kui mõnda veel mitte, siis loodame tundma õppida.» 3Ainsus teeb ajalugu, tuues pintsaku, teksatagi ja bandana samale räpilaivile.

3Ainsuse tegemistel saad silma peal hoida Facebookis ja Soundcloudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles