Nele-Liis Vaiksoo tundis Harlemis surmahirmu: arvasin, et siit «poest» ma enam välja ei tule...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele-Liis Vaiksoo seiklused Harlemis
Nele-Liis Vaiksoo seiklused Harlemis Foto: Kanal 2

Nele-Liis Vaiksoo oli 19-aastane, kui ta 2003. aastal koos kolme sõbrannaga New Yorki sattus.

Nele-Liis rääkis Kanal 2 erisaates «Minu unustamatu välisreis», et erinevate asjaolude kokkulangemisel juhtus nii, et nende ööbimiskoht oli Harlemis.

«Harlemis juhtus igasuguseid huvitavaid asju. Esimesel õhtul mõtlesime sõbrannadega, et läheme ja vaatame, kas lähedal on mõni pood, kust saaksime toitu osta,» kirjeldas.

Nele-Liis Vaiksoo seiklused Harlemis
Nele-Liis Vaiksoo seiklused Harlemis Foto: Kanal 2

«Läksime välja. Kottpime, täiesti inimtühi. Astusime ühte poodi sisse, niimoodi prauh!, nagu ikka poodi astutakse. Ja ma mäletan, et kuidas kaks mustanahalist meest vaatas niimoodi otsa meile ja meie vaatasime ka neile otsa. Ma sain momentaalselt aru, et oleme sattunud mingisugusesse narkourkasse.»

«Mäletan, et olime sõbrannaga seal trepi peal, et mis me nüüd teeme... Kogu aeg oli selline tunne, et keegi võtab püssi ja laseb su maha. Sõbranna astus paar sammu edasi, et vaatab seal «poes» ringi. Aga need mehed vaatasid meid selliste nägudega, et minge ära... See on mu elus ainus kord, kui olen päriselt tundnud surmahirmu. Ma päriselt mõtlesin, et ma olen 19-aastane ja siia Harlemisse ma jään. Keegi ei teadnud ka, et me sinna poodi tulime. Et sealt me enam välja ei tule,» meenutas Nele-Liis.

Nele-Liis Vaiksoo seiklused Harlemis
Nele-Liis Vaiksoo seiklused Harlemis Foto: Kanal 2
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles