Galerii: millised kehad ja õhuakrobaadid ehk piilu proovi, kus saame aimu, mida Cirque du Solei meie lavadele nüüd toob!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva aasta sügisel, pärast kaheaastast vaheaega, tuleb Cirque du Soleil taas Tallinna ning etendab oma kava "Varekai” Saku Suurhallis 14. – 17. septembrini 2017. Elu24 käis kava proovis ning vaatas, mida artistid meieni toovad:

Selle etenduse lugu on sama vana kui maailm, jätkates Vana-Kreeka legendi Ikarosest, kes langeb haavatuna tundmatusse ja saladuslikku metsa. Et sealt välja pääseda, ellu jääda, end uuesti leida ja mitte murduda, peab ta saama endale taas tiivad. Rännakutel saadavad Ikarost vulkaanil tipul asuva saladusliku metsa elanikud. Aegade piiril, maailmas, kus on võimalik kõik ja enamgi, kõlab innustav hümn elu ümbermõtestamisele ja uuesti omandatud imele, mis peitub maailmakõiksuses ja meie hinges.

Cirque du Soleili ja „Varekai“ unikaalsus kajastab täielikult seda firma omadust: etenduses on alati ühendatud kõikmõeldavad kunstisuunad – muusika ja disain, tants ja elav vokaal, videokunst ja grimm. Sealjuures ei ole unustatud tsirkusekunsti selle kõigis ilmingutes, tänavažanritest kuni kõrgtehnoloogilise õhuakrobaatikani. Nii püüab Cirque du Soleil ergutada kujutlusvõimet, äratada tundeid, kannustada inimeste emotsioone kogu maailmas. „Varekai“ rahvusvaheline trupp koosneb 13 riigist pärit 50 tsirkuseartistist ja muusikust. Nende hulgas on kuus lauljat ja instrumentalisti. Veel 50 inimest – treenerid, füsioterapeudid, kostümeerijad, lavamänedžerid, tehnikaspetsialistid ja administratiivpersonal – aitavad iga kord uuesti luua saladusliku metsa ja Ikarose loo. 

Firma peakorter asub Kanada linnas Montrealis ning kujutab endast ühtaegu nii täisväärtuslikku innovatsioonilaborit kui treeningbaasi. See võimaldab režissööridel, akrobaatidel, lavastajatel, muusikutel, stsenograafidel ja kostümeerijatel viia ellu praktiliselt mistahes ideid ja fantaasiaid. Neli stuudiot üldpinnaga 3291 m2 võimaldavad viimistleda igasuguseid numbreid ja isegi lavastada väikesi teatrietendusi. Töökodades valmistati näiteks 2016. aastal ligikaudu 14 000 eset ja kostüümielementi, kasutades selleks 30 kilomeetrit kangast kogu maailmast. Artistide elamu, mis paikneb peakorteri territooriumil, on alati tulvil inimestest, kes töötavad uute etenduste loomise kallal või harjutavad uusi osatäitmisi juba olemasolevates etendustes.  

„Varekai“ kunstiline direktor Bruno Darmagnac: „Cirque du Soleil tuleb rõõmuga taas Tallinna oma firmaetendusega „Varekai“. See etendus on rännanud areeniformaadis juba kolm aastat. Selle aja jooksul on see võitnud vaatajate südameid Euroopas, Venemaal ja Põhja-Ameerikas. Jutustades loo armastusest ja lootusest, näitab „Varekai“ ühtaegu, kui tähtis on mitte karta midagi uut, meeleheitehetkedel aga leida endas jõudu ja paluda abi. Sellega puutub varem või hiljem kokku igaüks meist. „Varekai“, nagu kõik teisedki Cirque du Soleili  etendused, on uskumatu sulam kõige võimsamast akrobaatikast, imepärasest koreograafiast, elavast muusikast ja naljakast klounaadist.

______________________________________________________

Cirque du Soleist:

1984. aastal 20 tänavakunstnikust koosnenud trupiga alustanud Cirque du Soleil on muutunud üheks kõige suuremaks meelelahutustööstuse firmaks, mille peakorter asub Montrealis. Firmas töötab ligi 4000 inimest maailma 50 riigist, sealhulgas 1300 artisti. Cirque du Soleil  on võitnud üle 180 miljoni vaataja südamed kõigi viie maailmajao 60 riigi rohkem kui 400 linnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles