Andekas järelkasv ehk millega tegelevad Eesti näitlejate lapsed?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Hermiine Künnapas
Amanda Hermiine Künnapas Foto: Instagram/ Amanda Hermiine Künnapas

Teatriinimeste elu ei ole vaid teater ja lava, või siiski? Toome teieni Eesti armastatud näitlejate võsukeste tegevused. Nii mõnigi on valinud just näitlejaameti ka enda elukutseks. 

Ema (Ülle Kaljuste) ja tütre (Kersti Heinloo) ühine pulmapäev ei too oodatud õnne.
Ema (Ülle Kaljuste) ja tütre (Kersti Heinloo) ühine pulmapäev ei too oodatud õnne. Foto: Siim Vahuri

Ülle Kaljuste - karismaatiline näitlejanna on inimesi lummanud Draamateatri lavadel ligi 20 aastat. Ülle oli abielus Tallinna Kammerkoori rajaja, Nargen Festivali asutaja ja dirigendi Tõnu Kaljustega. Kooselust sündis 1982. aastal poeg Andres Kaljuste.
 

Presidendi vastuvõtt roosiaias. Näitlejanna Ülle Kaljuste koos poja Andres Kaljustega
Presidendi vastuvõtt roosiaias. Näitlejanna Ülle Kaljuste koos poja Andres Kaljustega Foto: Erlend Štaub

Noormees käib muusikaradadel, olles hinnatud viiuldaja ja dirigent. Andrese kogemustepagasisse kuulub Berliini Ringhäälingu Orkestriakadeemia liikmeks olek, möödunud hooajal debüteeris Kaljuste dirigendina mitme orkestri ees sh ERSO, Helsingi Filharmoonikud, Tampere Filharmoonikud, Odense Sümfooniaorkester, Oulu Sinfonia ja Avanti! Kammerorkester.
 

Anu Lamp. / Sille Annuk / Postimees / Scanpix
Anu Lamp. / Sille Annuk / Postimees / Scanpix Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Anu Lamp - hinnatud teatripedagoog ja armastatud Linnateatri näitlejanna on andnud teatripisiku ka poegadele Tõnn Lambile ja Jaak Printsile.
Mõlemad noormehed on aktiivsed ja tegusad teatriinimesed. Tõnn töötab alates 2006. aastast Linnateatris, Jaaku võib näha NO99 etendustel. Tema monoetendus «Kodumaa karjed» tõi 36-aastasele Printsile parima meespeaosa teatriauhinna aastal 2016.

 

NO99 «Kodumaa karjed», laval Jaak Prints.
NO99 «Kodumaa karjed», laval Jaak Prints. Foto: Tiit Ojasoo

Jaak Printsi võib näha ja jalgpallimurul. Nimelt on just jalgpall mehe suur kirg – alates 2013. aastast on Prints Tallinna jalgpalliklubi FC Flora tegevjuht.
 

«Godot’d oodates», Sulev Luik.
«Godot’d oodates», Sulev Luik. Foto: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

Sulev Luik - armastatud teatri- ja filminäitleja, kes pidi elu jätma vägivalla tulemusel 1997. aasta suvel. Sulev Luige vaieldamatult säravam roll on olnud Eesti filmiajaloo pärl «Hukkunud alpinisti hotell». Sulevi näitlejateed jätkab tema poeg Markus Luik, keda võib näha Eesti Draamateatri lavalaudadel.

 

Piret Kalda
Piret Kalda Foto: Toomas Tatar

Piret Kalda - Tallinna Linnateatri näitlejanna 21-aastane tütar Amanda Hermiine Künnapas on andekas tantsijanna, kes on ka näitlemises oma esimesed kogemused kätte saanud.
 

Amanda Hermiine Künnapas
Amanda Hermiine Künnapas Foto: Instagram

Nimelt võis kaunist Amanda Hermiinet näha eelmisel hooaja hittsarjas «Padjaklubi».
Sepo Seeman – armastatud näitleja ja koomik on Endla Teatri ridades alates 1993. aastast. Sepo poeg Aleksander Seeman on üles kasvanud Endla teatri seinte vahel ja see on noormehele andnud korraliku lavapisiku. Aleksander on olnud muusikakollektiivi  The Blinking Lights liige. Praegu elab noormees Ameerikas. 
 

Presidendi vastuvõtt roosiaias. Mait Malmsten koos kaasaga
Presidendi vastuvõtt roosiaias. Mait Malmsten koos kaasaga Foto: Erlend Štaub

Mait Malmsten ja Harriet Toompere – teatridünastiasse kuuluvate Malmstenite ja Toomperede võsukesed on korraliku teatrigeeni endale saanud. Draamateatri näitlejapaari vanim poeg Franz Malmsten tegi filmidebüüdi eelmisel aastal hittfilmis «Klassikokkutulek».

Franz Malmsten
Franz Malmsten Foto: Instagram

Noormeest võib näha ka uues telesarjas «Nukumaja».
 

«Nukumaja» avaepisood
«Nukumaja» avaepisood Foto: Kanal 2
Parima naispeaosatäitja auhinna laureaat, näitleja Anne Reemann ja lavastaja Elmo Nüganen.
Parima naispeaosatäitja auhinna laureaat, näitleja Anne Reemann ja lavastaja Elmo Nüganen. Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Elmo Nüganen ja Anne Reemann - Tallinna Linnateatri staarpaar on kasvatanud üles südika noore näitlejanna Saara Nüganeni, kes lõpetas oma õpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias aastal 2016. Eelmise aasta sügisest töötab Saara Pärnu teatri Endla näitlejana.
 

Saara Nüganen.
Saara Nüganen. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles