Näljastreigi korraldanud mehhiklanna pääseb Londonisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estibalis Chavez
Estibalis Chavez Foto: SCANPIX

Näljastreigi korraldanud teismelise mehhiklanna jaoks saab muinasjutt tõeks ning ta pääseb Briti kuninglikku pulma nägema.

Heategijast ärimees Octavio Fitch Lazo  kontakteerus 19-aastase Estibalis Chaveziga ning andis talle lennupileti raha Londonisse ja tagasi, kirjutab The Telegraph.

Mehhiklanna saab prints Williamit ja Kate Middletoni näha näiteks Westminister Abbey juures.

Chavez sai üle maailma kuulsaks selle aasta veebruaris, kui ta Mehhiko pealinnas Mexicos Suurbritannia saatkonna juurde telgi püsti pani ning nälgima hakkas.

Noor naine lootis, et ta pääseb sellisel viisil Briti kuninglikku pulma. Ka saatis mehhiklanna prints William erasekretärile Chris Kealyle kirja, milles palus kutset kuninglikku pulma. Ta sai eitava vastuse.

Chavez ei lasknud heidutada end faktist, et ta ei tunne õigeid isikuid ning et tal pole raha.

Mehhikos, kus on vaesus ja kuritegevus üsna suur, naerdi Chavezi sellise katse peale. Ta sai hüüdnime «Briti saatkonna hulluke». Naine pidas näljastreiki 16 päeva ning kaotas selle ajaga 8,5 kilogrammi.

Kuid naine jäi ta telgist mööda jalutanud mehele silma.  Ärimees andis talle Londonisse sõitmise jaoks 1250 dollarit.

Kuigi Chavez ei pääse Westminster Abbeysse laulatusele, saab ta ikkagi reisi Euroopasse.

Naise sõnul oli ta ema prints Williami ema, printsess Diana suur fänn. Lapsepõlves luges ta Briti kuningliku pere kohta käivaid raamatuid.

Chavezi sõnul kardab ta samas, et kuna ta protestis, siis võib Briti toll või politsei teda kuninglikule perele ohuks pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles