Hiina kirjanik laseb endale Shakespeare´i näo opereerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Shakespeare`i portree
William Shakespeare`i portree Foto: SCANPIX

Hiina üks populaarseid kirjanikke plaanib teha rea iluoperatsioone, et kuulsa renessansikirjaniku William Shakespeare´i nägu saada.

Zhang Yiyi laseb kümne kuu jooksul teha kümme iluoperatsiooni, edastab Shanghai Daily.

Välimuse muutmine läheb talle maksma 150 000 dollarit.

«Elu on protsess, mille jooksul me püüame end paremaks muuta. Mina soovin saada kunagise kuulsa näitekirjaniku sarnaseks. See on minu investeering välimusse,» lausus hiinlane.

Zhangile iluoperatsioone tegeva ilukirurgi sõnul on kirjanikule Shakespeare`i näo loomine võimalik, kuna mehel ei ole tavapärased hiinlase näojooned.

Kirurgi kinnitusel on Zhangil üsna Shakespeare`i ninaga sarnane nina ning sügaval asetsevad silmad.

«Operatsioonidel on põhirõhk kahes kohas, silmadel ja lõual,» lisas kirurg.

Zhangi on juba suhtluslehekülgedel süüdistatud, et ta otsib odavat kuulsust.

Mees on ka varem Hiinas skandaale tekitanud. Eriti ärritas ta inimesi sellega, kui võrdles end Hiina kuulsa filosoofi Konfutsiusega.

William Shakespeare (1564  - 1616) oli Inglise näitekirjanik. Sündis Stratford-upon-Avonis ja oli Londoni Globe Theatre`i näitleja. Kirjutas ilmekate karakterite, nõtke värsi ja lavatajuga tragöödiaid, niinimetatud Rooma tragöödiaid, komöödiaid, tragikomöödiaid, ajalookroonikaid ning poeeme ja sonette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles