Mailis Reps oli koolis puhas viieline: gümnaasiumisse pääsemisega probleemi ka täna ei oleks (3)

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Videokaader

Haridusminister Mailis Reps soovib, et tulevikus saaksid gümnaasiumisse sisse vaid need, kelle põhikooli lõputunnistuse keskmine hinne on vähemalt 3,75. Kõik, kes lävendit ei ületa, saadetakse kutsekooli. Antud teema valguses kerkib küsimus, milline oli õppeedukuselt meie haridusministri koolitee ning mida tema kutsekoolis õpiks?

Täna ütleb iga gümnaasium ise, kas korraldada koolisoovijatele katsed, arvestada nende varasemaid õpitulemusi või otsustada õpilase vastuvõtmise üle hoopis vestluse põhjal. Ühes kohustusliku kooliea tõstmisega soovib haridusminister Mailis Reps seada gümnaasiumisse pääsemiseks ka riikliku lävendi.  «Kui me vaatame, mis on see lävend, millest edasi noor inimene kipub gümnaasiumis katkestama, siis see piir on seal kuskil 3,75 või 3,8 juures,» ütles Reps Rahvusringhäälingule.

Elu24-le sõnas minister, et talle meeldis koolis käia ja õppida. «Ma nautisin seda, kui sain midagi uut teada või kui mul olid head tulemused. Seega olin puhas viieline ning gümnaasiumisse pääsemisega probleemi ka täna ei oleks.» 

Reps lisab, et juhul, kui ta oleks otsustanud kutsehariduse kasuks, oleks ta ilmselt õppinud midagi Tallinna Polütehnikumis: «Ühelt poolt ilmselt sellepärast, et see oli mu lapsepõlvekodu lähedal. Teisalt sellepärast, et seal oleksin saanud mingit tehnika eriala õppida. Mulle pakkusid põhikoolis väga huvi just reaal- ja loodusained ning seda huvi oleks olnud ideaalne rakendada mõnd tehnikaeriala õppides.» 

Mailis Reps käis kooliteed Tallinna 20. keskkoolis ehk praeguses Tallinna Ühisgümnaasiumis. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles