Alex Lepajõe nõuab Kris Taskalt veerand miljonit eurot valuraha (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lepajõe raamatuesitlus Solarise Apollos
Alex Lepajõe raamatuesitlus Solarise Apollos Foto: Toni Läänsalu

Mängufilm «Sangarid» esilinastus juba veebruaris, kuid tüli selle ümber huugab edasi. Alex Lepajõe, Raivo Roosna ja Harry Gelstein, kelle põgenemisest 1984. aastal Nõukogude Liidust filmi tegijad ainest ammutasid, nõuavad «Sangarid» produtsendilt Kris Taskalt kohtu kaudu ligi veerand miljonit eurot.

Läinud aasta detsembris andsid Aleks Lepajõe (56), Raivo Roosna (53) ja Harry Gelstein (53) sisse hagi, et kohus keelaks Kris Taska (43) firma Taska Film OÜ toodetava filmi «Sangarid» avaldamise, levitamise ja reklaamimise nii Eestis, Euroopa Liidus kui ka mujal. 

Alex Lepajõe esitles raamatut põgenemisest. Kui palusime tal raamatuga poseerida kostis mees: «Minul raamatut ei ole. Ostke see endale!»
Alex Lepajõe esitles raamatut põgenemisest. Kui palusime tal raamatuga poseerida kostis mees: «Minul raamatut ei ole. Ostke see endale!» Foto: Toni Läänsalu
Filmi "Sangarid" mööblimaja võtted
Filmi "Sangarid" mööblimaja võtted Foto: Sangarid

Läinud nädala esmaspäeval esitasid Lepajõe, Gelstein ja Roosna kohtule oma täiendatud hagi – kuna filmis on kasutatud ja avalikustatud nende elu ja isikuandmeid, mõista kostjalt ehk Kris Taska ettevõttelt välja mittevaraline kahju, iga hageja kohta summas 20 000 eurot. Kokku seega 60 000 eurot. Samuti taotlevad mehed oma hagis, et kohus mõistaks kostjalt välja alusetu rikastumise teel teenitud 177 575 eurot!

Loe refereeritud täisteksti Kroonikast!

« »

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles