Lõksu jäänud mees edastas Twitteris orkaan Irma koledusi: see on nagu film, mida sa näha ei taha! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kariibi mere saartel puhanud Briti turist varjus orkaan Irma saabudes betoontrepikotta ning andis Twitteri vahendusel aimu ajaloolise tormi hirmuäratavast võimsusest.

Saint Martinis viibinud Alex Woolfall kirjutas kell pool viis hommikul kohaliku aja järgi, et ta oli kuni 185-miilise tunnikiirusega marutanud tuulte pärast tõsiselt hirmul, vahendab The Independent.

«Oleme evakueeritud ja nüüd peidavad kõik end hoone betoontrepikojas. Tuule tekitatud lärm on hullumeelne. Palvetan, et see peagi lõppeks!» säutsus Alex.

«See võib olla mu viimane säuts, kuna elekter läks ära ja lärm on muutunud apokalüptiliseks. See on nagu film, mida ma iial näha ei taha,» lisas ta varahommikul.

Aastakümne suurim viienda kategooria torm läks üle Barbuda veidi enna kella kahte öösel ning rebis sealselt politseijaoskonnalt katuse. Siis liikus see Prantsuse saartele Saint Barthelemy ja Saint Martin, kus hävitas kogukaid hooneid ja kiskus üles elektriposte.

Artikli kirjutamise hetkel oli teada kahest hukkunust.

Irma on niivõrd tugev, et seda registreerivad isegi seismomeetrid, mis tavaliselt mõõdavad maavärinaid. 

Ametnikud ennustasid 25 sentimeetrit sademeid, kuni seitsmemeetriseid laineid, äkküleujutusi, maalihkeid ja tuult kiirusega kuni 80 meetrit sekundis.

USA president Donald Trump kuulutas välja hädaolukorra Floridas, Puerto Ricos ja Neitsisaartel. Kuus lõunapoolset Bahama saart teatasid kõigi inimeste evakueerimisest.

Orkaan Irmast säutsusid mitmed kuulsused. Tormi teele jäi ka miljardär Richard Branson, kes varjus sõpradega veinikeldrisse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles