Evelin Ilves sulges restorani: vihmasabina all tõsteti Eesti üks kuulsamaid välipellereid rekkale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves 2011. aastal Ärma Talus Eesti mahetoidutootjaid võõrustamas.
Evelin Ilves 2011. aastal Ärma Talus Eesti mahetoidutootjaid võõrustamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Evelin Ilves, kes avas koos elukaaslase Siimuga Hiiumaal suverestorani Roog, sulges tänavuseks uksed. Evelin kirjutab viimases kirjutises sellest, kuidas ta restoranis skandaali tekitanud välikäimla rekkale pani ning veel viimastel päevadel keeleinspektoriga jagelema pidi. 

Veel viimasel kinnipanemispäeval kirjutab Evelin Ilves oma Naistelehe kolumnis, et tal tuli sekeldusi kohaliku inspektoriga: «Meie silt «closed» rikkuvat keeleseadust, seal peab kindlasti juures olema ka «suletud». Inspektor olla kellegi kaebuse peale kohal käinud, sildi üle vaadanud ja tunnistanud selle ebaseaduslikuks.»

«Last but not least: Siim kirjutas paksu markeriga sildile eestikeelsed tõlked ja meie imestus selle üle, mille jaoks inimestel aega näib olevat, on siiani lõppematu,» kirjutab kirja lõpes Evelin, kelle jaoks on nüd see kogemus käes ja peatükk suletud. 

Loe värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles