Fotod! President sai mesilaselt nõelata! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presiden Kersti Kaljulaid
Presiden Kersti Kaljulaid Foto: VPK

President Kersti Kaljulaid võttis teisipäeval koos abilistega esimese mee kantselei kolmest mesitarust.

«Kuna mesilastele peab ka mett varuks jääma, siis esialgu tundus, et välja võtta ei saagi kuigi palju, ent mida edasi, ent lõpuks kogunes mett täis kärgesid siiski omajagu. Sain ka korra nõelata, nagu ka mõned fotograafid ja mõlemad meevõtuga peamiselt tegelenud mesinikud Janek Kalvi ja Hannes Praks. Siiski olid mesilased tegelikult rahulikud ja viisakad, arvestades, et kärgede ära võtmine neile sugugi ei meeldi,» kirjutab president Facebookis.

Kadrioru mesilaste üks tööülesanne on tõmmata tähelepanu ökosüsteemidele ja keskkonnahoiule. Nad aitavad meenutada, et ökosüsteemid on olemas ja meist palju suuremad - ka linnas.

«Ilma ökosüsteemita me ei saa. Kui mesilastega on halvasti, siis hakkab ka inimene tundma, et midagi on valesti. Tegelikult on meil kõigil võimalik palju ära teha selleks, et meid ümbritsevat ökosüsteemi parandada - istutada tolmeldajatele sobivaid lilli, hoida oma ümbruskonna mitmekesisust, niita väiksema intervalliga, et võililled ja ristik jõuaks õitseda. Samuti on võimalik luua putukatele sobivaid elutingimusi,» seletab Kaljulaid.

«Paljud tegelevad linnuvaatlusega, kuid oleks vaja ka rohkem tähele panna teisi väiksemaid elusolendeid. Saaks ka vaadelda oma koduaias lendavaid putukaid. Ka metsa osas tuleks meeles pidada, et mets pole ainult puupõld vaid ökosüsteem, mis annab meile midagi palju väärtuslikumat kui ainult puitu. Olen palju oma väliskülalisi viinud Eestis metsa, seeni ja marju korjama. See, et mets on varasalv on eestlastele veel elementaarne ja me peaksime hoidma seda looduslähedust, mis paljudes teistes riikides juba kadunud.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles