Liis Lemsalu: praegune aeg minu elus on üsna hektiline ja seinast seina tunnetega (1)

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
alati aktiivne ja sportlikeks väljakutseteks valmis Liis Lemsalu
alati aktiivne ja sportlikeks väljakutseteks valmis Liis Lemsalu Foto: Kristiina Renser

Sellel nädalal ilmus popprintsessil Liis Lemsalul uus singel «Ei peatu», mis on Liisi seni tantsulisim pala. Värske heli sündis koostöös aasta produtsendiks ja miksijaks tituleeritud Bert Prikenfeldi ning laulja Ewert Sundjaga. Elu24 toimetus uuris Liisilt, kuidas sündis uus lugu ning mis tuuled puhuvad kauni lauljanna elus.

Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Kristiina Renser

Liis, suurema osa oma karjäärist oled teinud ingliskeelset muusikat, kas muusikute laager inspireeris sind tegema eestikeelset? Millest selline muutus tuli?

Laulukirjutajate laager oli minu jaoks täiesti uudne formaat ja väga inspireeriv kogemus. Sealne esimene lugu, mille ma avaldasin, oli tõepoolest eestikeelne «Sinu ees», kuid demoversioonis oli tegelikult ka see meil laagris inglise keeles. Selle eestikeelseks muutmine oli mu sisemise muutuseks valmisoleku tulemus. Aeg oli küps ja see oli õige tee. Et ma polnud varem ise emakeelset lüürikat loonud, sai esmajoones teistelt sõnu palutud, kuid miski minus jäi kripeldama ning tundsin, et see õige võib just nüüd mu enda seest tulla. «Sinu ees» sõnade kirjutamine pani mind mõnusalt proovile, kuid olem selle katsumuse eest väga tänulik, sest sealt sai uus alguse. Täna teeme juba bändiga laval täispika kontserdi eesti keeles, millest suure osa lugude puhul olen nii sõnade kui muusika autor. 

Milline näeb välja loomeprotsess Ewerti ja Bertiga, milles te olete sarnased, milles erinevad?
Sarnased oleme me selles suhtes, et me tahame alati midagi uut ja ägedat proovida. Töö on üsna sujuv ja kiire. Saab nalja ja vahel saab ka maailmaasju arutatud.

Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Kristiina Renser

Kas laulusõnade kirjutamist saab õppida ning kui kergesti raskesti joonistusid «Ei peatu» sõnad paberile?
Laulusõnade kirjutamist saab õppida läbi pideva kirjutamise. «Ei peatu» sõnad tulid ikka pigem kiiresti kui aeglaselt.

Oled öelnud, et sinu muusika väljendab Sinu isiklikke tundeid ja meeleolusid. «Ei peatu» on pigem selline powerwoman-lugu, mida see lugu ja sõnum sinu isiklikust elust siis praegu peegeldab?
Praegune aeg minu elus on üsna hektiline ja seinast seina tunnetega, natuke nagu see lugugi. Salm on rahulik ja refrään väga tugev ehk varieeruv.

Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Kristiina Renser

Kas lugu Eesti Lauluks on ka küpsemas?

Eesti Laul jääb mul sel aastal puutumata. Kogu aeg ja tähelepanu läheb tuleva albumi peale, mis nõuab palju hoolt ja armastust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles