Šokeeriv video: politseivägivalla uus tase (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

USA Utah osariigis leidis aset inetu vahejuhtum kui Salt Lake´i politsei vahistas vägivalda kasutades medõe, kes keeldus teadvusetult patsiendilt verd võtmast. 

Juhtum leidis aset juulis, aga nüüd avaldati video, milles kogu sündmuste käik ja politsei brutaalsus selgelt näha on. Õde Alex Wubbles näitas videot eilsel pressikonverentsil, et bäidata, mis temaga tegelikult juhtus, vahendab ajakiri People. 

Sündmused rullusid lahti pärast autoõnnetust, mis lõppes ühe juhi surma ja teise raskete vigastustega. Politseiohvitser Payne nõudis Wubblesilt vereanalüüsi, väidetavalt selleks, et teha kindlaks, kas autojuhi veres oli keelatud aineid või kas ta oli õnnetuse hetkel alkoholijoobes. Kuid kuna patsient oli teadvusetu ja inimese nõusolekuta pole verevõtmine Utah ülikooli haiglas lubatud, siis õde keeldus.

Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Videost on ka näha, et Wubbles selgitab politseinikule, et ta teeb vaid oma tööd ja täidab haigla reegleid, mis ei olene tema isiklikust tahtest. Selle peale krabab politseinik naisest kinni, veab teda jõuga läbi haigla ning tõukab ta vastu seina. Pärast seda paneb ta õe käeraudadesse ja surub politseiautosse. 

Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Wubbles, kes vabastati ühegi süüdistuseta on nördinud, kuna täitis vaid haigla reegleid ning tegi kõik õigesti. Politseiohvitser Payne´i suhtes on küll algatatud sisejuurdlus kuid ta on endiselt ametlikult tööl. Salt Lake´i politsei juhtunut ei kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles