Vastulause Aaviksoole: Mailis Repsi lapsed ei taha varem kooli minna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps ja Charlotte
Mailis Reps ja Charlotte Foto: TV3 / kuvatõmmis

Mõnda aega tagasi saatis väike Aleksander haridusminister Mailis Repsile kirja, milles ütles, et ta soovib kuu aega varem kooli minna kuna tal pole «muhvigi teha». Seda mõtet toetas ka endine haridusminister ja praegune Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo. Täna uues kuues startinud «Terevisioon» käis Repside perel külas ja küsis lastelt, mida nemad sellest mõttest arvavad ning nemad väikse Aleksandri ja Aaviksoo arvamust ei jaganud.

Tänase piduliku päeva puhul sõid Repside lapsed hommikuks pannkooke ja jagasid oma arvamust varasema koolialguse kohta, ning neile see mõte ei sümpatiseerinud. Ka minister ise ütles, et kuna 1. september on meil traditsiooniline esimene kooli- ja pidupäev, siis seda ta kindlasti muuta ei tahaks.

Samas leidis ta, et viies vaheaeg talveperioodil võiks aidata lastel paremini talveväsimusega toime tulla. Sellisel juhul tuleks aga juunis mõned päevad kauem koolipinki nühkida. 

Kuue lapse ema rääkis ka, et nende lapsed käivad juba praegu koolis, kus on viis vaheaega ja nende pere on sellega väga rahul. Seetõttu soovitab ta sarnast süsteemi rakendada ka riiklikul tasandil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles