Kohus mõistis Peeter Oja pooleks aastaks tingimisi vangi (17)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis näitleja Peeter Oja süüdi auto juhtimises joobnud olekus ja karistas teda pooleaastase tingimisi vangistusega.

Kuukuulisest vangistusest kuulub ärakandmisele kolm kuud ja 28 päeva. Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses, teatas Harju maakohus.

Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane üheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. 57-aastane Peeter Oja vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis.

Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuleb tal hüvitada 520 eurot ja 50 senti.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt põhjustas Peeter Oja liiklusõnnetuse, juhtides 31. augusti õhtul kella 21.52 ajal Tallinnas Paju tänaval mootorsõidukit Subaru, olles joobeseisundis.

Karistuse mõistmisel võttis kohus arvesse puhtsüdamlikku kahetsust. Varasemast Peeter Ojal kriminaal- ja väärteokaristused puuduvad.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ja otsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse või resolutsiooni kuulutamisest ning esitades apellatsiooni Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtuotsus on kohtumenetluse pooltele kohtus tutvumiseks kättesaadav.

Politsei tabas eile hilisõhtul Pirital autoroolist alkoholijoobes näitleja Peeter Oja. Politsei sai eile hilisõhtul mitu teadet kahtlase sõidustiiliga Subarust, mis liikus Tallinnas Pirital.

Pealtnägija teab rääkida, et esimene avarii oli toimunud Pirita tee ja Kose tee ristis, teine avarii Pirita Selveri juures. Pärast seda oli mees jätkanud sõitu, kuid politsei jõudis mehele kiirelt järele ning vahistas ta koduhoovis. Politsei märkas autot hetkel, mil ta oli elumaja väravast sisse sõitnud ja tabasid roolist Peeter Oja, kellel tuvastati alkoholijoove.

Oja suutis ka auto ära lõhkuda. Subaru teele jäi ette liiklusmärk, teepiire, äärekivid, samuti oli ta puruks sõitnud rehvid.

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles, et sõiduauto roolis oli 57-aastane mees, kes oli joobes peaga teinud mitu avariid. Mehel oli vähemalt 1,5-promilline ehk kriminaalne alkoholijoove.

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles