Jaapani teadlaste sõnul leidsid nad lumeinimese jäljed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlaste sõnul õnnestus neil 2003. aastal lumeinimest kaugelt filmida. Sellel aastal leidsid nad lumeinimese jäljed
Jaapanlaste sõnul õnnestus neil 2003. aastal lumeinimest kaugelt filmida. Sellel aastal leidsid nad lumeinimese jäljed Foto: AFP / Scanpix

Jaapani teadlastest koosnev rühm arvab olevat Himaalajas asuvalt mäelt leidnud legendaarse  lumeinimese jäljed.

Leitud jäljed olid umbes 20 sentimeetri pikkused, kirjutab AFP.

«Jäljed olid 20sentimeetri pikkused ja meenutasid inimjala jälgi,» selgitas teadlasterühma juht Yoshiteru Takahashi.

 

Takahashi seitsmeliikmeline meeskond käis juba kolmandat korda Himaalajas, saamaks filmilindile tõendusmaterjali olendi kohta, kes arvatakse olevat pool ahv ja pool inimene.

 

Kuigi Takahashi ja ta meeskond ronisid Dhaulagiri IV 7662 meetri kõrgus tipu lähedale, kus nad ka varem kummalisi jälgi näinud on, ei õnnestunud  neil jälgede jätjat filmida.

Jaapanlaste arvates on jäljed piisav tõendusmaterjal lumeinimese olemasolu kohta.

«Mina ja ülejäänud rühma liikmed oleme Himaalajas käinud juba aastaid ning teeme vahet karu, kaljukitse, hundi ja lumeleopardi jälgedel. Nüüd leitud jäljed ei kuulunud ühelegi neist loomadest,» lausus Takahashi.

Jaapanlased on kindlad, et lumeinimene on olemas.

«Jalajäljed ja kohalike tähelepanekud näitavad, et tegemist ei ole ainult müütilise tegelase või kellegi väljamõeldisega,» arvasid jaapanlased.

Rühma sõnul õnnestus neil 2003. aastal lumeinimest kaugelt filmida.

«Nägime ühte kuju 200 meetri kaugusel. Ta kõndis kahel jalal nagu inimene ja oli umbes 150 sentimeetrit pikk,» kirjeldas Takahashi.

Kuna sellel aastal ei õnnestunud jaapanlastel lumeinimesest korralikku tõendusmaterjali saada, kavatsevad nad tema jahtimist jätkata.

«Jätkame Himaalajas käimist seni, kuni saame kindlad tõendid lumeinimese olemasolu kohta,» lisas jaapanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles