Kurjategijad kasutasid Pariisi katakombe, et varastada 250 000 euro eest veini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinikelder
Veinikelder Foto: FRANCOIS NASCIMBENI/AFP/Scanpix

Nutikad vargad kasutasid Pariisi katakombe, et jõuda veinikollektsionääri veinikeldrisse, kust viisid kaasa rohkem kui 250 000 euro eest hinnalisi veine.

Pariisi politsei teatel leidis veinivargus aset esmaspäeva, 28. augusti hilisõhtul ja varaste sihtmärgiks oli Luxemburgi aedade lähedal kuuendas linnajaos asuv maja, edastab The Local.

Varastel õnnestus kaasa viia 300 pudelit veini veinikeldrist, millele on katakombidest juurdepääs. Veinide seas oli ka 19. sajandi ja 20. sajandi alguse veine. 

19. sajandist pärit madeira vein
19. sajandist pärit madeira vein Foto: David J. Del Grande/AP/Scanpix

Pariisi all laiuvate katakombilabürintide pikkus on umbes 250 kilomeetrit ning vaid väike osa sellest on avatud külastajatele.

Pariisi katakombid
Pariisi katakombid Foto: PATRICK KOVARIK/AFP/Scanpix

Õhtusel ja öisel ajal Pariisi katakombidesse ei pääse, samuti ei saa sinna minna ise uitama, vaid ainult koos giidiga ja grupi koosseisus. Keeldudest hoolimata on inimesi, kes tahavad seal ise seigelda ja sündmusi läbi viia. Teada on, et seal käivad koos vandenõuteoreetikud, muusikud ja teised artistid.

Pariisi katakombid
Pariisi katakombid Foto: National Pictures/ Joe Newman/National Pictures / TopFoto.co.uk/Scanpix

Katakombide nautijaid nimetatakse «katafiilideks» ning Pariisi politseil on eriüksus, mille liikmed tegelevad katafiilide otsimisega. Katakombides loata liikujaid ootab ees suur trahv.

Pariisi katakombid
Pariisi katakombid Foto: Fred de Noyelle / GODONG/picture-alliance / Godong/Scanpix

Pariisi katakombe tuntakse ka kui maailma suurimat matmispaika, sest seal on väidetavalt kuue miljoni inimese luud. 

Pariisi katakombid
Pariisi katakombid Foto: National Pictures/ Joe Newman/National Pictures / TopFoto.co.uk/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles