Printsess Diana oma pulmapäevast: mind viidi kui lammast tapale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana ja Charlesi pulmad 1981. aastal
Diana ja Charlesi pulmad 1981. aastal Foto: PA/PA Wire/PA Images

Kui leedi Diana Spencer 29. juulil 1981. aastal prints Charlesiga abiellus, arvasid miljonid inimesed üle maailma, et üks muinasjutt on tõeks saanud. Tulevasel printsessil olid sellest päevast aga teised mälestused.

«Ma olin surmtõsiselt rahulik. Tundsin end kui lammas, keda tapale viiakse,» sõnas ta biograaf Andrew Mortonile. Vaatajad nägid teda aga kui kõige õnnelikumat naist, kes ikoonilises Emanueli kleidis tähendas neile unistuste täitumise võimalikkust.

Printsess Diana oma pulmapäeval Emanueli kleidis / PA/PA Wire/PA Images
Printsess Diana oma pulmapäeval Emanueli kleidis / PA/PA Wire/PA Images Foto: SCANPIX

Diana kahtlused said alguse juba siis, kui paar 1981. aasta veebruaris ametlikult oma kihlusest teatas, olles selleks ajaks kohtunud vaid kaheteistkümnel korral. Intervjueerija küsis äsja kihlunutelt, kas nad on armunud, mille peale Diana vastas: «Loomulikult», prints Charles aga «Mida iganes armastus tähendab». Videosalvestiselt on näha, kuidas tulevane printsess seda kuuldes kergelt kahvatab.

Diana ja Charles oma kihlusest teatamise päeval
Diana ja Charles oma kihlusest teatamise päeval Foto: Martin Keene/PA Wire/PA Images

Sellest hoolimata ignoreeris Diana oma kripeldavat sisetunnet, kuna ta oli Charlesi kõrvuni armunud ja 19-aastase neiuna ootas ehk temagi muinasjutulist tulevikku. Seda ka pärast mesinädalaid, mil Charles eelistas jahil käimist või lugemist oma vastse pruudiga koos olemisele.

Järgnesid aastad, mis süvendasid Diana üksindustunnet. Ta kannatas ärevuse, sügava depressiooni ja söömishäirete all, üritades mitmel korral endalt elu võtta. 

Diana on intervjuus Andrew Mortonile öelnud, et nende suhte allakäik sai alguse prints Harry sünnist 1984. aastal. Charles olevat soovinud tüdrukut, mistõttu Diana hoidis lapse sugu sünnini saladuses. Esimest korda Harryt nähes olevat vastne isa öelnud: «Oh issand, see on poiss. Ja tal on isegi punased juuksed.»

Paar jäi küll ametlikult kokku 1996. aastani, kuid muinasjutulisest õnnest polnud juttugi. Charles jätkas afääri Camilla Parker Bowlesiga ning ka Dianal oli mitu aarmukest. Alles 1995. aastal andis Diana lõplikult alla, tunnistades oma sõbrale George Michaelile salajases telefonikõnes: «Mina lahkun». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles