Võimalik vaid Rootsis! Politsei pidi saunatajad jõuga saunast välja viima (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun
Saun Foto: Panther Media/Scanpix

Põhjamaalased, soomlased, eestlased ja rootslased on suured saunafännid, kuid vahel leiab saunas aset intsidente, millesse tuleb politseil sekkuda.

Rootsi meedia teatel leidis selline aset Gotlandi saarel Visbys kahe saunatanud mehega, kellele kutsuti politsei.

Juhtum leidis aset eile, 29. augustil Visby spa- ja saunakeskuses, kus kaks kohalikku olid vahetult enne keskuse sulgemist leili võtmas ja keeldusid lahkumast.

Spa töötajate sõnul oleks nad pidanud kell 18.00 uksed sulgema, kuid kuna kaks meest nautisid veel saunamõnusid ja ei läinud ka märguande peale riietuma, siis kutsuti  kell 18.30 politsei.

Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

«Tegemist oli kahe 70. eluaastates härrasmehega, kes ei tahtnud saunast lahkuda, kuna neil oli mõnus, kuid spa- ja saunakeskuse tööaeg oli läbi saanud,» selgitas Visby politseinik Thomas Rasch.

Juhtumisse sekkus ka Rootsi politsei peadirektor Dan Eliasson, kes oli sel ajal Gotlandi saarel konverentsil. Eliassonil ja ta alluvatel kulus kahe mehe pehmeks rääkimiseks umbes 20 minutit. Politsenike sõnul olid nad meestega läbirääkimisi pidades täies vormis ja nad ei ole kunagi varem pidanud sellist põrgukuumust kannatama. Mehed sunniti lõpuks lavalt alla tulema, riidesse panema ja nad viidi politseijaoskonda.

«Meil tuleb igasuguseid asju ette, peab töö asjus isegi kuumas saunas käima,» lisas Rausch. 

Saun
Saun Foto: Panther Media/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles