Angela Merkel ja Hillary Clinton on võimuahned, sellele viitab nende lai nägu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Patrick Franck/imago/Manngold/Scanpix

Saksamaa Baieri Friedrich-Alexanderi ülikooli teadlaste uuring näitas, et laia näo ja mõnevõrra mehelike näojoontega naised on keskmisest võimuahnemad.

Naiste näokuju mõjutavad teismeliseas hormoonid, eelkõige messuguhormoon testosteroon, mida on võimuahnemate naiste organismis rohkem, edastab Daily Mail.

Saksa psühholoogide teatel on suurel osal naispoliitikutel lai nägu ja tugevad põsesarnad, kaasa arvatud Saksamaa kantsleril Angela Merkelil ning USA endisel välisministril ja demokraatide presidendikandidaadil Hillary Clintonil.

Angela Merkel
Angela Merkel Foto: REINHARD KRAUSE/REUTERS/Scanpix
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix

«Naiste puhul saab öelda, et  nende võimujanu on näkku kirjutatud. Näo kõrguse ja pikkuse suhe näitab, kas tegemist on rohkem maskuliinse või rohkem feminiinse näoga, maskuliinse näoga naised on huvitatud võimust,» selgitasid teadlased.

Psühholoogid tegid 213 katsealusega katse, milles võeti arvesse naiste näo suurust ja kuju ning neil tuli täita küsimustik, mis näitas kui võimuahned nad on. 

«Juba teismeliseea hormoonide möllamine näitab, kas naisest võib tulevikus saada võimujanune poliitik või ärinaine. Naiste laia nägu seostatakse meeshormooni testosterooni küllusega, see omakorda on aluseks võimuvajadusele,» teatas käitumisteadlane Kevin Janson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles