Fotod! Matkajat tabas piksenool, mis rebis tema kehalt riided

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austerlane Mathias Steinhuber elas Sierra Nevada mägedes üle välgutabamuse
Austerlane Mathias Steinhuber elas Sierra Nevada mägedes üle välgutabamuse Foto: SCANPIX

Austria turist, kes matkas Põhja-Californias Sierra Nevada mägedes, elas teisipäeval üle välgutabamuse.

Mathias Steinhuber oli umbes 2,7 kilomeetri kõrgusel mägedes koos elukaaslase ja sõbraga, kui ootamatu pikselöök tal hinge seest tahtis võtta, vahendab Metro. Tabamus rebis mehelt riided ja jättis tema kehale põletushaavad.

«Tulin teadvusele. Kõikjal oli verd ja mu riided olid puruks rebitud. Kuulsin kauguses tüdruksõpra mu nime karjumas. Minu esimene järeldus oli, et ilmselt kukkusin mäest alla,» rääkis Mathias.

Foto: Rich Pedroncelli/AP

Steinhuber ei mäleta piksenoolega pihtasaamist. Ta küll nägi kauguses äikesepilve, kuid läheduses vihma ei sadanud ja äikest ei olnud.

Mathiasel olid pärast juhtunut üle keha põletushaavad ja tal oli raske kõndida, kui päästekopter talle mäetippu järele tuli.

Seltskond oli Donneri kogunemiskohast teel Squaw' orgu ning Steinhuber oli teistest veidi ees ja jõudis esimesena Tinkers Knobi tippu. Tegemist on avatud mäetipuga, kus laiuvad imelised vaated piirkonna metsadele ja mägedele.

Foto: Rich Pedroncelli/AP

«Ta tegi pilti ja järgmiseks nägin heledat sähvatust, mis meenutas plahvatust,» kirjeldas sõber Carla Elvidge. Steinhuber paiskus eemale ning tema jalanõud ja riided, sealhulgas aluspesu, olid tema seljast rebitud.

Teine pikselöök tabas maad Mathiase elukaaslase Kathrin Klausneri läheduses, kes tundis oma kehas elektrit. Naised otsustasid varjuda ja abi kutsuda. 

Päästjad saabusid helikopteriga ning parameedik andis Mathiasele esmaabi. Mehel oli kukkumisest sinikaid ja marrastusi ning hulk põletushaavu, mida ta nimetas peamiselt pindmisteks. Mathiase ühe käe karvad kärssasid ära ja ta ei kuule siiani hästi vasakust kõrvast.

Foto: Rich Pedroncelli/AP

Steinhuber ja Klausner peavad ennast väga õnnelikeks, et mees eluga pääses, ning nad on tänulikud päästjate kiirele reageerimisele. 

«Keegi ütles mulle, et suurem tõenäosus on võita loteriiga kui piksega pihta saada. Ma oleks eelistanud loteriivõitu!» naeris Mathias.

Austerlane Mathias Steinhuber elas Sierra Nevada mägedes üle välgutabamuse / Scanpix
Austerlane Mathias Steinhuber elas Sierra Nevada mägedes üle välgutabamuse / Scanpix Foto: Rich Pedroncelli/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles