33 naljakat ja kummalist juhtumit Facebooki-ööpäevast politseiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Reedel said huvilised juba viiendat korda Politsei- ja Piirivalveameti Facebooki lehe kaudu üksikasjaliku ülevaate politseitöö argipäevast. Tõsisemate väljakutsete vahele mahtusid ka mõned kummalisemad seigad. 

  1. LEITUD INIMENE: 04.47 Tartu vallas pidutses noormees ühes oma vennaga. Ühtäkki avastas ta koos ülejäänud seltskonnaga, et vend on kadunud. Kõne ajal leidis helistaja magava noormehe üles.
  2. INFO: 03.50 Tartu maakonnas elav mees pani oma sõbrale käerauad peale ja ei saa neid enam ära võtta. Ta palub politsei abi, sest neil pole võtit.
  3. AVALIK KORD: 3.33 Väidetavalt lõhuti Kristiines korteri ukselukk, kuid ukse taga kedagi ei ole.
  4. INFO: 2.52 Kriminaalkorras karistatud mees tarvitab elukaaslasega alkoholi. Elukaaslane uurib, kas mees üldse võib alkoholi juua.
  5. KADUNUD INIMENE: 2.39 Teataja sõnul tekkis tal sõbraga arusaamatus ning Maardus väljus sõber autost ja pani jooksu. Tema autos on sõbra telefon ja kott. Teataja ei saanud aru, mille peale sõber vihastas.
  6. LÄRM: 01.25 Inimene kurdab, et Tallinnasse Lasnamäele kostab juba kolmandat päeva lauluväljakult kõva lärm. Ta imestab, kuidas selline üritus loa sai ning soovib teada, kuhu saab selle üle kaevata.
  7. EKSINUD INIMENE: 01.21 Helistab joobes mees ja ütleb, et kolm võõrast meest tõid ta metsa. Oma asukohta ei oska ta öelda. Mees lisas, et kaks musta kuradit jälitavad teda.
  8. INFO: 22.59 Helistaja Võru vallast kurdab postkasti jõudnud kirja üle, kus väidetakse, et ta on ühele firmale raha võlgu. Teataja ei tea, mille eest ta võlgu on.
  9. AVALIK KORD: 22.48 Viljandis liigub mees, kes katsub enda intiimpiirkonda.
  10. JOOBES INIMENE: 21.33 Juba kolmandat korda helistab Tallinnas elav joobes naine. Seekord soovib ta kutsuda vene keelt kõnelevaid politseinikke, kuna eesti keelt kõnelevad politseinikud pidavat peksa andma. Häirekeskusele juba tuttav vanem naisterahvas rahustati telefoni teel maha ja paluti helistamine lõpetada.
  11. JOOBES INIMENE: 21.19 Harku vallas teatab helistaja, et talle tuli külla joobes sugulane, kes keeldub lahkumast. Teataja on pikast tööpäevast väsinud ning soovib puhata.
  12. JOOBES INIMENE: 21.10 helistas uuesti naine, kes tegi viimati kõne kell 19.38. Tallinnas elav joobes naine teatas taaskord, et politseinikud peksid teda eile. Ühtlasi lisas ta, et täna on ta Poola kodanik ning soovib lennata. Politseinikud käisid kohapeal ja tuli välja, et vanem proua soovis politseinikega hoopis juttu rääkida ja fotoalbumeid näidata.
  13. JOOBES INIMENE: 19.57 Lasnamäel elav naine teatab, et tema joobes mees on vägivaldne ega luba tal korterist lahkuda. Patrullide saabudes selgus, et joobes oli hoopis naine, kes lahkus kodust enne, kui politseinikud kohale jõudsid. Mees, kes tegelikult on kaine, kinnitas, et füüsilist vägivalda ei ole olnud.
  14. JOOBES INIMENE: 19.39 Nõmmel häirib teatajat joobes või narkojoobes inimene, kes istub rahulikult tankla juures ega sega kedagi.
  15. INFO: 19.38 Teataja Tallinnas nutab ning väidab, et eile käisid tema juures politseinikud, kes andisid talle peksa. Ta kinnitas, et tema politseid ei kutsunud ning mundris mehed olid teda ähvardanud ja lubanud ka süsti teha. Kõnest selgus, et abikaasa oli teatajale eile kutsunud politsei, kes toimetas tänase kõne teinud teataja kainestusmajja.
  16. ASJA KAHJUSTAMINE: 19.14 Kesklinnas pritsis sõiduauto teataja märjaks. Teataja soovib, et juhile helistataks ning palus juhile edasi öelda, et ta käituks kaaskodanike suhtes inimlikumalt.
  17. LIIKLUSINFO: 19.08 Teatajat häirib, et Kesklinnas on liiklus tugevalt häiritud veoautode tõttu, mis sõidavad laevalt maha.
  18. INFO: 18.39 Kohtla-Järvel kahtlustab helistaja majaelanikku samaka ajamises, kuna majas on tunda hapukat lõhna.
  19. LÄRM: 18.32 Narvas häirib helistajat tänavalt kostuv vali lärm ja muusika. Helistaja meelest võiksid inimesed laulda siseruumides.
  20. LIIKLUSINFO: 18.05 Helistaja annab teada liiklusummikust, mis takistab väljasõitu linnast. Tunnistab, et rikub ise liiklusseadust, sest räägib ilma käed vabaks jätva seadmeta.
  21. LIIKLUSINFO: 18.02 tallinlane teatab ohtlikke manöövreid tegevast sõidukist, mille juht näitab kaasliiklejatele keskmist sõrme.
  22. OMAVOLILINE SISSETUNG: 17.41 Viljandimaal jättis korteriomanik võtme mati alla ja lahkus kodust. Nüüd on kolm võõrast joobes meest võtme tõenäoliselt leidnud ja korterisse sisenenud. Midagi lõhutud ei ole.
  23. INFO: 17.39 Tallinna kesklinnas tekitab teataja naaber talle pidevalt pahandusi. Täna tegi naaber enda aknale veeplekid ja vesi voolab ka teataja aknale. Helistaja lubas tulla politseijaoskonda avaldust tegema.
  24. LIIKLUSINFO: 16.55 Tartu-Võru-maanteel sõidab kahtlase sõidustiiliga autojuht. Teataja märkas, et juhil oli süles sülearvuti ning ta rääkis telefoniga. Auto liigub umbes 60km/h.
  25. INFO: 16.50 Inimene helistas eile politseile ja andis teada oma kahtlusest, et tema lähedane on tema raha varastanud. Nüüd annab helistaja teada, et leidis raha üles ning oli selle ise kodus ära peitnud.
  26. INFO: 16.10 Teataja läks oma äsja surnud tädi korterisse Lasnamäel. Korteris olid tädi poeg, kel pole seal elamiseks õigust ja võõras naine, kes üritas aknast välja hüpata.
  27. LIIKLUSINFO: 16.01 Rae vallas käitub meesterahvas imelikult, tantsib auto kõrval ja vehib kätega. Sõiduki tuled põlevad ja uksed on lahti.
  28. INFO: 13.48 Saaremaal pakuti mehele poe ees suitsu, kel nüüd käib pea ringi ja seetõttu kahtlustab ta, et tegemist oli kanepiga.
  29. LIIKLUSINFO: 11.50 Keila vallas jalutab pruun lehm teel ja teepervel.
  30. JOOBES INIMENE: 11.18 Tartus magavad kaks meest kiriku esikus laua peal.
  31. LIIKLUSINFO: 10.11 Tartus tekkis tüli sõidukijuhtide vahel, kui üks auto oli möödunud kolmest autost korraga ning üks juhtidest näitas keskmist sõrme ja asus möödasõitjat jälitama.
  32. LEITUD ESE: 8.45 Mustamäel on kadunud kolmapäeval garaaži pargitud auto. Politsei otsis autot kohtadest, kus inimene oli eelmisel päeval käinud ning leidis auto kaubanduskeskuse parklast, kuhu teataja oli selle eile parkinud.
  33. INFO: 7.18 Tartus sai inimene sõnumi, et talle on tulnud pakiautomaati saadetis. Teataja jaoks äratas kahtlust asjaolu, et keegi tuttavatest talle pakki pole saatnud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles