Youtube’i staarist tumedanahaline ameeriklane pleegitas end valgeks, luues oma tootesarja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fraink White varem ja nüüd
Fraink White varem ja nüüd Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tumedanahalise ameeriklase sõnul on ta aastaid oma nahka valgendanud, kasutades selleks looduslikke vahendeid ja ta on oma uue heleda nahaga rahul.

Youtube’i staarist 28-aastane Fraink White alustas naha valgendamist juba lapsena, luues nüüd looduslikel ainetel põhineva nahka pleegitava kosmeetikatoodete sarja, edastab The Independent.

Fraink White
Fraink White Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Lapsena tahtsin vabaneda pigmendilaikudest, kuid katsetused viisid selleni, et hakkasin nahka valgendama,» selgitas ameeriklane.

White pani tähele, et tumedanahaliste naha valgendamist peetakse tabuteemaks  ja selle tõttu käivitas ta Youtube’is oma videokanali, milles ta selgitab nahavalgendamist, lõhub selle kohta käivad eelarvamusi ja näitab enda peal, kuidas protsess käib.

Ta dokumenteerib oma nahavalgendusprotsessi lootes, et see kahandab valehäbi ja aitab neid inimesi, kes soovivad sama teha.

Ameeriklase teatel koosnevad tema Whitenicious nahavalgendamistooted põhiliselt tugevast oksüdeerijast vesinikperoksiidist, koji happest, mis on hallitusseente ainevahetusprodukt, mis pärsib melaniini sünteesi ja papaiat sisaldavast seebist. Papaias on aineid, mis aitavad nahka heledamaks muuta.

White’i nahavalgendamistooted maksavad 19.99 – 99.00 dollarit, olles nende looja sõnul väga efektiivsed.

Ameeriklase kanali vaatajad Youtube’is avaldasid muret, kas ta tooted on ikka nii nahasõbralikud ja ohutud nagu ta väidab.

Fraink White
Fraink White Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Frank, oled kena mees, lõpeta oma naha kahjustamine. Mind teeb kurvaks, et sa millegi sellisega oled enda ära rikkunud. Oled tumedanaline ja ei saa oma DNAd muuta. Kas sa teeksid seda, kui meie planeedil elaksid ainult tumedanahalised?» kirjutas üks isik, kes ta videoid vaatas.

Oli neid, kes ei saanud aru, miks mees sellise raske protsessi nagu on naha valgendamine, ette võttis.

«Miks sa tahad oma nahka valgendada, sinu tume nahk on ilus,» kirjutas veel üks videoid vaadanu.

Dermatoloog Anil Budh-Raja sõnas, et nahka saab heledamaks muuta ainete ja ravimitega, mis on põletikuvastased, mõjuvad nahale hästi ja on meditsiiniametkondade poolt heaks kiidetud.

«Nahka saab heledamaks muuta ja tedretähne pleegitada näiteks C-vitamiini, koji happe ja õunhappe abil, need ained tekitavad minimaalselt kõrvalmõjusid,» teatas nahaarst.

Fraink White varem ja nüüd
Fraink White varem ja nüüd Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles