Võrdlus Lätiga: miks Eestis esinevad retrovanakesed ja naabritel A-listi staarid? (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonnie Tyler Tallinna lennujaamas
Bonnie Tyler Tallinna lennujaamas Foto: Toni Läänsalu

Viimase aja Eesti festivalide esinejate nimekirju vaadates võib tekkida küsimus: kuhu on kadunud A-listi artistid?

Eesti festivaligurud on juba ammu kurtnud - line up- id on kokku kuivanud ja esinejatest on sõelale jäänud peamiselt saurused. Samal ajal kõlavad lõunanaabrite lavadel tänapäeva kuumimad staarid.

Läti suurim alternatiivmuusikafestival Positivus on kasvanud aastatega massiivseks. Iggy Pop, Air, Pixies ja Ellie Golding on vaid vähesed, kes Läti lavadel üles on astunud. Miks aga meile jäävad Aphaville ja Toto Cutugno?

Iggy Pop rokkis Positivusel / Elu24.ee
Iggy Pop rokkis Positivusel / Elu24.ee Foto: elu24.ee
Toto Cutugno Retrobestil / Arvo Meeks / Valgamaalane
Toto Cutugno Retrobestil / Arvo Meeks / Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võib arvata, et üks põhjus peitub nõudluses. Eesti publik on väga orienteeritud juba tuttavatele kogemustele ja artistidele. Kui juba raha välja käiakse, siis asja eest, mida teatakse. Ning lugu «Forever Young» teavad pea kõik. 

Selle suve ühed Eesti suurimad muusikafestivalid Retrobest ja We Love the 90s on orienteeritud kuulajate retrotšakraid kõditama, aga kaasaegsete staaride kontserte näeb harva. Samal ajal võib Lätis esinemas näha Robbie Williamsitit, Foo Fighters ja Red Hot Chilli Peppersit. 

Kuhu on kõik staarid jäänud?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles